Már Snapdragon 8 Gen 2-vel készül a Motorola új csúcsmodellje?

A forrás szerint az új készülék már a TSMC node-ján gyártott szettel érkezik, a lapkakészlet pedig második generációs jelölést kaphat.

A Qulacomm a Snapdragon 8 Gen 1 kihozatalának stabilizálása és a megfelelő volumenű ellátás zavartalansága érdekében a TSMC 4 nanométeres node-jára helyezi át a lapka gyártását és nem kizárt, hogy a Samsung szettjeitől eltérően a tajvani gyártósorokról legördülő központi feldolgozóegységeket már Snapdragon 8 Gen 2 néven helyezik forgalomba, elsőként ismét a Motorola közreműködésével. Ez az információ a német TechnikNews oldalán jelent meg, azóta viszont nem elérhető ez a konkrét oldal, a SparrowNews beszámolója viszont igen.

Motorola Edge X30
Motorola Edge X30 [+]

Az új, csúcskategóriás Motorola tehát az SM8475 kódnevű lapkával érkezhet, a másik érdekes infó pedig a kamerarendszert érinti. Az értesülések szerint a főkamerához a Samsung szállítja a 200 megapixeles ISOCELL HP1 szenzort, amit egy 50 megapixeles, ultraszéles látószögű JN1 szenzor és egy Sony IMX663 teleobjektíves kísér. A 64 megapixeles előlapi egység ugyanaz az Omnivision OV60A lesz, mint ami a Motorola Edge X30-ban dolgozik.

A Frontier munkanéven emlegetett modell 6,67 hüvelykes, ívelt, FHD+ felbontású OLED panelt ígér 144 Hz-es képfrissítéssel, 8/128 GB és 12/256 GB memóriavariánsokból választhatunk majd, a gyorstöltés kábelen 125 wattos teljesítménnyel fog üzemelni, vezeték nélkül pedig 50 watt maximummal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés