Már nem lehet rendelni Nexus 5-öt

Röviden és tömören elmondható, hogy a Google nem forgalmazza tovább a Nexus 5-öt. A 2013-ban bemutatkozó, LG által gyártott referenciakészülék a mai napig nagyon keresett és egyben sikeres termék, ám a keresőóriás cég a Chromebook Pixel és a megújult online bolt debütálásával száműzte kínálatából a mobilt.

Google Nexus 5
[+]

Ezzel egyébként a nyers, azaz módosítatlan Android operációs rendszert futtató telefonra vágyó felhasználóknak egy lehetőségük maradt, méghozzá az igencsak borsos áron kapható Nexus 6 beszerzése. Ugyan Magyarországon nem lehet vásárolni a Google-től, külföldön a 32 GB-os változatra csak pár napot, a 64 GB-os variánsra viszont 2-3 hetet kell várni. A hír egyébként nem meglepő, hiszen a dél-koreai vállalat már tavaly dacemberben befejezte a termék sorozatgyártását, a Google pedig már korábban jelezte, hogy az idei év első negyedévében kifuttatja majd az eszközt.

Előzmények

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Leáll a Nexus 5 gyártása

    Mivel már piacra került a Nexus 6, a Google inkább az új referenciamodellre koncentrál, ám ettől még természetesen egy ideig az előd is megvásárolható marad.

  • Új Android még nincs, okosóra és olcsó okostelefon van

    Az idei Google I/O-n láthattunk már valamennyit az Android L-ből, de az okosórákra, az autós felhasználásra és a tévékre is nagy hangsúly került.

  • Google Nexus 5 - Android csokoládéba mártva

    A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.

Hirdetés