Még nem LPDDR5-öt kapott a Galaxy S10

Hirdetés

Ahogy az UFS-tárolókat, úgy az új LPDDR-szabványokat is a JEDEC publikálja, így történt ez most is, az LPDDR5 lesz az új generációs mobilokat memóriachipje. Az effektív órajel masszívan megugrik, 6400 MHz lesz, eddig mobilchipben 4266 MHz-nél nem láttunk többet. Az architektúrát bővítették, 16 memóriabankra oszlik a teljes kapacitás, korábban 8 volt a bevett. Duplázzák az átviteli sebességet is, tehát 3200 MT/s (megatransfers per second) helyett lett 6400 MT/s.


[+]

Az LPDDR5 nem csak teljesítményben, energiahatékonyságban is javíthatja a mobilokat, az eszközünk aktív használatán kívüli fogyasztás mérséklődhet 30%-kal, ez a deep sleep mód, de adatátviteli téren is rengeteget vágtak le a fölösleges műveletekből, a Data-Copy (I/O pinek közti közvetlen, veszteségmentes másolás) és a Write-X (ami az SoC és a memóriachip közti másolások számát redukálja) áldásos hatásait remélhetőleg a felhasználók is érezni fogják.

A négy friss készülék
A Galaxy S10-család a korábbi pletykák ellenére még nem ezt kapta [+]

Tavaly voltak azzal kapcsolatos felvetések, hogy a Galaxy S10-család már ezzel a technológiával érkezik, ami logikus is lett volna, hiszen a Samsung volt az első, aki tesztgyártásba hozott efféle chipeket, viszont a tegnap bemutatkozott széria még LPDDR4X modulokat kapott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés