Hirdetés

LG blog: QuickRemote bemutató

Az LG a nyár folyamán mutatta be a G2 névre hallgató zászlóshajót, mely szoftveresen és hardveresen is az élvonalba tartozik. A dél-koreai gyártó természetesen az adatkommunikációs képességek összeállításakor is résen volt, a telefonban minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere. A motorháztető alatt LTE-támogatás, NFC, Bluetooth 4.0 és felturbózott funkcionalitással ellátott WiFi (802.11a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA és Miracast képességekkel), melyek mellett egy infraport is helyet kapott.

Maga az interfész nem újdonság: úgy tűnik, idén az infraport szépen lassan visszaköltözik a telekommunikás piacra, a nagy gyártók legalábbis előszeretettel pakolják a csúcsgépekbe az interfészt. A funkcionalitás viszont változott: míg régebben leginkább fájlok (mai szemmel nézve kínkeservesen lassú) átvitelére használtuk a szabványt, ma a tévékészülékek és egyéb, távirányítóval is vezérelhető eszközök irányításához vethetjük be.

A funkció az LG előző zászlóshajójában, az Optimus G Próban is elérhető volt, a működés azóta sem változott: az inicializálás néhány lépés alatt megtörténik, mindez kevesebb, mint egy percet vesz igénybe. Egyszerre természetesen több távirányítót is fel lehet venni, így akár az egész lakás lefedhető. Szintén elérhető a G2-n a Magic remote (magyarul a mágikus távirányító nevet kapta) funkció, melynek kihasználásához egy tavalyi vagy újabb gyártmányú LG Smart TV-re van szükség. Aktiválás után a telefon WiFi-n keresztül kommunikál a televízióval, a mobil kijelzőjét tapicskolva egy egérkurzor jelenik meg a tévéképernyőn.

A G2 ezek mellett egy igen impozáns extrára is képes: a telefon tetszőleges távirányító szerepét át tudja venni, eltanulva tőle a vezérlést, ami hasznos lehet, ha az adott készüléket nem ismeri fel a G2 (ez régebbi berendezések esetében előfordulhat, esetemben a hangrendszerrel volt probléma). A funckió eléréséhez az új eszköz hozzáadása menüben az általános távirányító pontot kell kiválasztani. Ekkor először egy nevet kell megadni, majd egy speciális felületen szépen össze lehet válogatni, milyen gombokat szeretnénk felvenni a virtuális eszközre. Ezután a telefont az adott távirányítótól körülbelül tíz centiméterre tartva végig kell nyomkodni az egyes gombokat, ezzel betanítva a G2-t. Felettébb hasznos tehát az infraport megléte, a G2 segítségével ugyanis a teljes otthoni távirányítógyűjtemény lecserélhető egyetlen eszközre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés