Hirdetés

LG blog: Optimus Sol előzetes

Tegnap megérkezett az LG legújabb androidos telefonja, az Optimus Sol. A készülék különlegessége a kijelzőben rejlik, a gyártó ugyanis ebben a telefonban alkalmazta először a házi gyártmányú Ultra AMOLED technológiát. A mobilt már a megérkezése óta nyüstöljük, így úgy éreztük, elérkezett az idő egy bemutatóra.

A készülék műanyag borítást kapott, de nem valami gagyi plasztikról van szó, a felhasznált anyagok minőséginek tűnnek. Az előlapon egy 3,8 hüvelykes képátlójú, 480 x 800 képpontos felbontású panel terpeszkedik, alatta pedig három kapacitív érintőbillentyű kapott helyet. Ebben a készülékben debütált a dél-koreai gyártó legújabb fejlesztése, az Ultra AMOLED kijelzőtechnológia. Az első benyomásaink nagyon jók a megjelenítőről: a betekintési szögek óriásiak, a színek élénkek, a fekete szín pedig teljesen beleolvad a kávába. Az extra védelem érdekében Gorilla Glass üveget használtak a képernyő megalkotásakor, amely ennek következtében a társainál jobban ellenáll a karcolásoknak. A hátlapon egy 5 megapixeles autofókuszos kamera is található, amely videókat maximum 1280 x 720 képpontos felbontásban rögzít.

A készülék lelke egy Qualcomm MSM8255 Snapdragon SoC, amelyben egy 1 GHz órajelű, ARMv7 architektúrájú Snapdragon processzor és egy Adreno 205 grafikus gyorsító lapul. Emellett 512 MB RAM, 2 GB ROM és 1 GB belső tárhely van a fedélzeten; utóbbit egy microSD-kártya segítségével bővíthetjük. Adatkommunikációs szinten a megszokott Bluetooth(3.0, A2DP-támogatással), WiFi (802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct- és DLNA-támogatás, internetmegosztás) és a-GPS trió mellé 7,2 Mbps sebességű HSDPA-t és 2 Mbps sebességű HSUPA-t is kapunk, azaz ebből a szempontból is korrektnek tekinthető a mobil. A masinán az Android rendszer 2.3.4-es verziója fut, melyre természetesen egy saját felhasználói felületet húzott az LG. A sebesség kielégítő, a menük és a főképernyő oldalainak lapozgatása gyors, a kétpontos nagyítás folyamatos, a Flash-sel megtoldott weboldalak kirajzolása is megfelelő. Több puskaport nem szeretnénk ellőni az előzetesben, a részletes teszttel jövő héten jelentkezünk; addig is ajánljuk az alábbi videót.

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés