Hirdetés

LG blog: Megérkeztek az éves jelentések

Nemrég megérkezett az LG pénzügyi jelentése, mely a negyedik negyedéves adatok mellett az egész éves mérleget is tartalmazza. A dokumentum alapján a gyártó éves operatív profitja jókorát emelkedett az előző éves eredményekhez képest, a tavalyi 342,06 millió amerikai dollár helyett idén 1,01 milliárd amerikai dollárról van szó.

Számunkra leginkább a mobilrészleg érdekes, mely a jelentések alapján növekedésben van. A harmadik negyedév, azaz a július elejétől szeptember végéig húzódó időszak adataihoz képest hét százalékkal több mobil eszközt értékesített a gyártó. A negyedik negyedévben 15,4 millió LG készüléket adtak el, melynek több, mint fele okostelefon volt. A smartphone szegmens esetén 23 százalékos a növekedés, a harmadik negyedév 7 milliós példányszámához képest Q4-ben 8,6 millió okos eszközt értékesítettek.

A legújabb Google referenciamobilt az LG gyártja.
A legújabb Google referenciamobilt az LG gyártja.

A negyedik negyedévben a mobilrészleg bevétele 2,81 trillió dél-koreai won, azaz 2,58 milliárd amerikai dollár volt, amely az előző három hónapos időszakhoz képest 15 százalékos növekedést jelent. Nem mellesleg ehhez az időszakhoz köthető a tavalyi év legnagyobb bevétele; az elemzők szerint a siker és a növekedés az L széria, az Optimus G, a Vu:2 és a Nexus 4 sikerének köszönhető. A gyártó a negyedik generációs mobilhálózatok támogatásában is az élen jár, az LTE-képes eszközök iránti növekedő kereslet is jó előjel a gyártó számára. A részesedést tovább növelhetik a hamarosan piacra kerülő F- és L-szériás készülékek, valamint az Optimus G utódja is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Érkezik az Optimus G Pro

    Dél-Koreában már holnaptól elérhető az LG Full-HD kijelzővel és négymagos processzorral szerelt óriásmobilja.

Előzmények

Hirdetés