Lézertávmérővel szerelt strapamobilt mutatott be a Doogee

A másodvonalbeli márkák ajánlataival szemben szoktak lenni (megalapozott) fenntartásaink, de valaki legalább próbálkozik.

Pont a Cubot KingKong 5 Pro tesztje kapcsán merült fel ismét a kérdés, hogy vajon mi tartja életben azokat a másod- vagy sokadvonalbeli márkákat, akik rendre alulmúlják a várakozásokat a termékek képességeit illetően, nem feltétlenül kényelmes vagy elérhető a szervizszolgáltatás, a szoftveres támogatás, de főleg az optimalizálás pedig a nulladik perctől hiányos vagy egyenesen rossz.


[+]

Persze olcsók, aminek eddig azért mindig megvolt az ára, de legalább az összeszerelési minőséggel nem szokott komolyabb gond lenni. A Cubot nem is újonc, a KingKong mégis majomparádénak tűnik, a megerősített készülékházon kívül a világon semmit nem tud nyújtani a kategóriában, de még az alapfunkciókat is gyengén látja el. De vannak azért olyanok, akik legalább próbálkoznak, például a hasonlóan és szintén okkal nem túl nagy preztízsnek örvendő Doogee.

A Doogee S97 Pro 40 méter hatótávú lézeres távolságmérővel hívja fel a figyelmet magára, ami azért igen praktikus eszköz abban a közegben, ahová a készüléket szánták. Ezen kívül a gyártó egy rakás extra szoftvert és alkalmazást telepített, amik túrázás, építkezés vagy kültéri tevékenységek során. A specifikáció papíron továbbra is vonzó, persze a gyakorlat mutatja meg, hogy mire képes a 8500 mAh-s teleppel szerelt, 33 wattos vezetékes gyorstöltésre és vezetékmentes töltésre is képes modell.


[+]

Az IP68 és IP69K védelem is remekül hangzik, a MediaTek Helio G95 szett pedig ésszerű és szimpatikus választás 8 GB rendszermemória és 128 GB belső tárhely mellett. A specifikáció több eleme nem kiemelkedő. A panel 6,39 hüvelykes, HD+ (720 x 1560) felbontású, van oldalsó ujjlenyomat-olvasó, a kamerarendszer pedig négy egységgel dolgozik, 48 megapixeles főkamera és 8 megapixeles ultraszéles szenzorral, amit egy 2 megapixeles makró és egy mélységérzékelő kísér.

A Doogee június 21 és 25 között 199 dolláros áron adja az Android 11-el futó S97 Pro-t az AliExpressen, június 26-tól viszont 329 dollárt kell fizetni érte Orange Tiger (narancs részletekkel), Lava Red (piros részletekkel) és Silver Black (ezüst részletekkel).

Azóta történt

Előzmények

  • Cubot KingKong 5 Pro - majomparádé

    Szívós külsővel és gigászi akkuval villog az új Cubot strapa – aztán az ember bekapcsolja.

  • Doogee N30 - harmincért elmegy

    Nem kell sokat várni a Doogee belépő modelljétől, de tény, hogy a kijelző korrekt, van rajta Type-C, jack, megy a dualSIM microSD kártya mellett is, hatalmas a belső tárhely és egész jól néz ki.

Hirdetés