Belép a tabletpiacra a Doogee

November első napján érkezik a Doogee első táblagépe, a T10.

Bő két éve, hogy az utolsó Doogee márkájú készülékről teszt megszületett a Mobilarénán, az alacsony áron időnként kétes minőségű telefonokat gyártó vállalat azonban nem állt le, s az okostelefonok után kipróbálják magukat a táblagépes versenyben is. Első tabletjüket november elsején fogják bemutatni, a Doogee T10-ről pedig már egy rakás információt is kapott a gyártótól és közölt a GSMArena.

Hirdetés

A T10 nevéből sejthető a kijelző átlója, szám szerint 10,1 hüvelykre lehet számítani az 1920 x 1200 pixeles felbontást kínáló “Fullview” IPS LCD panel személyében. A gyártó ígérete szerint 300 nit körüli érték lesz a panel fényességének maximuma. A kijelzőt alumínium házba szerelik, ennek vastagsága 7,5 milliméter, a készülék teljes súlya pedig 430 gramm lesz. Utóbbinak nagyját a 8300 mAh-s akkumulátor adhatja, amit 18 wattal lehet tölteni bármilyen USB PD szabványt támogató töltővel a Type-C csatlakozón keresztül.

A Doogee T10 három színben kerül piacra.
A Doogee T10 három színben kerül piacra. [+]

A hardver szíve és lelke a Unisoc T606 lapka, amit például a Nokia T10 táblagép is használ. A Doogee 8 GB-nyi LPDDR4 operatív memóriát és extra 7 GB virtuális memóriát kínál a tabletban, utóbbit a 128 GB-os UFS tárolóból csípik le. A tárhely microSD-vel akár 1 TB-ig bővíthető, mellette pedig van SIM-kártya foglalat is a gépben. 5G nincsen, LTE-n keresztül azonban kommunikál a táblagép és adott a kétsávos Wi-Fi 5 is a fedélzeten. Plusz adott a Widevine L1-es minősítés, így az FHD minőségű stream is lehetséges.

A november 1-i világpremiertől november 12-ig állítólag 120 dollár lesz a bevezető ár.
A november 1-i világpremiertől november 12-ig állítólag 120 dollár lesz a bevezető ár. (forrás: Aliexpress) [+]

Mutlimédiás fronton adott a kettős sztereó hangszóró is a tabletben, mellé pedig egy 8 MP-es előlapi kamera videóhívásokhoz és egy 13 MP-es kamera a hátlapon. A fotókon mondjuk két kamerát látni, de a termékleírás szerint csak egy van…

Android 12-es rendszer fut a táblagépen és november 1-től november 12-ig 120 dolláros bevezető áron lehet megvásárolni, november 12-től 300 dollár lesz a kék, szürke és ezüst színben készülő tablet ára a hivatalos értékesítési csatornaként feltüntetett Aliexpress-oldal szerint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés