Lenyomta a Xiaomi az Apple-t Kínában

Hirdetés

Az Apple telefonjait a világon mindenhol ismerik, szeretik, vagy épp utálják. A Xiaomi telefonjait a világon sokkal kevesebb helyen ismerik, Magyarországon például csak egy szűk réteg tudja, hogy mi fán terem mondjuk a Xiaomi MI-3.

Xiaomi MI-3
[+]

Kína azonban ebből a szempontból is egyedi, a világ legnagyobb piacán ugyanis az Apple-nek meg kell küzdenie olyan nevekkel is, mint a Lenovo, vagy éppen az említett Xiaomi. A kínai piacon meglehetősen nagy a verseny az okostelefonok esetében, gyakorlatilag egy olyan régióról van szó, ahol milliók térnek át okostelefonra manapság, olyan volumenekről beszélhetünk, amelyek miatt Kína az egyik legfontosabb India mellett a nagy gyártók számára.

A friss adatok szerint a legtöbb okostelefont a Samsung adja el az országban, az értékesítések 18%-a náluk csapódik le. Nem meglepő módon a második helyen a Lenovo tanyázik, ők az újonnan gazdára talált okostelefonok 12%-át szállítják, szorosan mögöttük pedig ott van a maga 11%-ával a Xiaomi, amely megelőzte az Apple-t, igaz, csak nem sokkal, hiszen az amerikai cég telefonjai az új értékesítések 10%-át teszik ki. A Xiaomi sikere elsősorban annak köszönhető, hogy prémium minőségű készülékeket gyártanak meglehetősen barátságos árazással, hamarosan pedig újabb ázsiai piacokra lépnek be, képviselet nyílik Indonéziában, Szingapúrban és Malajziában is. Mi pedig arra várunk, hogy az európai mércével is innovatívnak számító gyártó végre betegye a lábát a mi kontinensünkre is.

Azóta történt

Hirdetés