Hivatalosan is bemutatták az optikai stabilizátorral felszerelt kínai mobilt

A sajtótájékoztató dátuma ismert volt, úgyhogy senkit nem ért nagy meglepetésként a képalkotásra kihegyezett Vivo Xshot nevű készülék hivatalos bemutatása, amiatt viszont csalódottak lehetünk, hogy Kínán kívüli megjelenésről egy szó sem esett a bemutatón.

A várakozásokkal ellentétben nem 24, hanem 13 megapixeles hátlapi kamerával szerelt újdonság tudását persze Európa is megirigyelheti. A hátlap alatt egy optikai képstabilizátorral ellátott, f/1.8-as Sony szenzor dolgozik, a hátlapi kamerához ráadásul dupla tónusú ledes villanófény és exponálógomb is tartozik. Az előlapi kamera felbontása sem alacsony, hiszen a tegnap bemutatott Huawei Ascend P7-hez hasonlóan itt is 8 millió pixel érhető el, de a ledes villanó ennél a készüléknél elölről sem maradt le, úgyhogy komplett sötétségben is lehet vele selfie-ket készíteni.

Az 5,2 hüvelykes Full HD kijelzővel szerelt androidos mobil két verzióban kerül majd piacra a közeljövőben, az erősebb modellben 2,5 GHz-es órajelű Snapdragon 801-es SoC, 3 GB RAM és 32 GB belső tárhely található, míg az olcsóbb verzió 2,3 GHz-es Snapdragon 800-zal, 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel érkezik. Közös tulajdonság a microSD bővíthetőség, a 2600 mAh-s akkumulátor és az LTE-támogatás, azonban csak az erősebb modell ismeri egyszerre az FDD-LTE-t és a TD-LTE-t. Az operációs rendszer verziószáma a bemutatón még csak 4.3 volt, azonban piacra már 4.4.1-gyel kerülnek majd az elegáns külsővel megáldott mobilok, melyre a gyártó Funtouch névre hallgató kezelőfelületét is telepítik.

A készülékekkel lőtt fotók egyelőre még nem árasztották el az internetet, pedig a képminőségre állóképeknél és a 4K felbontású videóknál is kíváncsiak lennénk. Reméljük, hogy valahogy majd egy tesztpéldányt is sikerül megkaparintanunk az átszámolva 560 és 480 USD-s áron debütáló készülékből.

Előzmények

Hirdetés