Szuperfényes kijelzőt és óriáskamerát villantott a Sharp

Várhatóan az Aquos R7 sem jut el hozzánk, ám a specifikáció most is ígéretes.

A Sharp márkával össze lehet futni Magyarországon, Aquos sorozatú telefonjaival azonban csak nagy ritkán, a csúcsvonallal pedig szinte soha. A kijelzőgyártással is foglalkozó brand annyiban hasonlít a szintén japán Sonyra, hogy dizájnban és specifikációban mindig a saját útját járta, és igaz volt ez az Aquos R6-ra is, amely nyúlánk, oldalt lehajló, 1260 x 2730 pixeles IGZO OLED panelt kínált 6,6"-en, 2000 nites pontszerű fénysűrűséggel és 1-240 Hz között variált képfrissítéssel, amihez hátul gigantikusan nagy, 1"-es kameraszenzor társult.


(forrás: Sharp / GSM Arena) [+]

Az Aquos R7 nagyjából követi az elődöt, amint a megegyező tudású kijelzőt illeti, csak most a 6,6"-es, 2000 nites és 240 Hz-es FHD+ IGZO panel szögletesebb. Ugyanitt 12,6 megapixeles önfotós kamera pillantható meg, míg a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó ügyesen rejtőzködik. Hátul maradt az 1"-es szenzorméret, ami tényleg hatalmasnak számít a mobilok között, ám az új, 47megapixeles egység a gyártó szerint 80%-kal több fény képes befogni az elődjénél. A 8K felvételre képes szenzor octa PD-autofókusz rendszerrel élesít és az f/1,9-es rekeszértékű optika is érdekes, 19 mm-en ugyanis átmenet a normál és a széles látószög között.


(forrás: Sharp / GSM Arena) [+]

Ezért sincs külön lencse a két feladatra, viszont a zoomegység is hiányzik, helyette 1,9 megapixeles mélységszenzort kapunk a portrékhoz. A Snapdragon 8 Gen 1 chip használatában nincs semmi meglepő, amihez 12 GB RAM és 256 GB-os tároló tartozik, az IP68 védelemmel ellátott házba pedig 5000 mAh-s telep bújt. A Sonyhoz hasonlóan ez a telefon sem érhető el azonnal: júliusban kerül a japán polcokra, és nem vennénk mérget arra, hogy rövidtávon vagy valaha ellátogat Európába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés