Komoly anyaghiba mutatkozik a Pixel 7 készülékeknél

Vagy tervezési hiba, vagy anyaghiba, vagy a gyártás során ment félre valami, de az biztos, hogy sokak számára használhatatlanná vált a készülék kamerája.

A Google továbbra sem reagált hivatalosan a felhasználók panaszaira, ami egyre több Pixel 7 tulajdonost érint. A probléma az értékesítés megkezdését követően szinte azonnal felbukkant, a Google viszont egyelőre nem vesz tudomást a dologról. Twitteren, Redditen és a Google fórumain számtalan olyan esetet jelentettek a felhasználók, amikor a kamerát védő üveg csak úgy, spontán, minden esetben pontosan ugyanott és ugyanúgy megrepedt, majd apró darabokban hullott ki a helyéről, természetesen bármiféle fizikai behatás nélkül.

A probléma orvoslása sem tűnik egyszerű menetnek, több felhasználó igényét utasították el alkatrészhiányra hivatkozva; volt olyan szerviz, akiknek elvileg ugyan lett volna alapanyaguk, de fizikai sérülésre és nem rendeltetésszerű használatra hivatkozva 200-400 dolláros összeget szándékoztak terheli a felhasználóra; és persze volt olyan is, aki végül tudta érvényesíteni a garanciát, ami jelen esetben készülékcserét jelent, de a posztok túlnyomó többsége alapján a gyártó továbbra is elutasítja a garanciális ügyintézést mondván, a készülék a felhasználó hibájából sérült.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozza a problémát, lehet tervezési hiba, anyaghiba vagy gyártási hiba, de mivel sokan akkor tapasztalták a jelenséget, amikor fűtött helyiségből hideg környezetbe mentek, a hőmérsékletváltozás az első számú gyanúsított, ami ugye a fém panel hőtágulását befolyásolhatja. Akármi is áll a jelenség mögött, egy  biztos: a legkevésbé sem valószínű, hogy a felhasználók világszerte pont ugyanúgy és ugyanott törjék össze az alig egy-két hónapos, jellemzően tokban tartott készüléküket.

Előzmények

Hirdetés