Hirdetés

Kivonulhat az LG Kínából

Az LG pénzügyi beszámolója 2016-hoz képest rekord bevételeket mutat a tavalyi évre; az 55,4 milliárd dolláros árbevétel 11%-os növekedést jelent, míg a viszonylag szerény 2,24 milliárd dolláros nyereség is meghaladja a megelőző tizenkét hónapot. A mobil üzletág továbbra sem nyereséges, noha a működési veszteséget sikerült jelentősen mérsékelni 331,37 millió dollárról 192,3 millió dollárra tavalyi utolsó negyedévre. A sajtóközlemény a Mobile Communicatons üzletág helyzetét a kínai márkák jelentette erős konkurencia létével magyarázta.

Úgy tűnik, a V30 soha nem jut el Kínába.
Úgy tűnik, a V30 soha nem jut el Kínába. [+]

2017-ben egyetlen új LG mobilt sem mutattak be Kínában, a termékoldalon az LG G5 SE a legfrissebb készülék, amit 2016-ban mutattak be, így sem az LG G6, sem az LG V30 nem jelent meg hivatalosan a világ legnagyobb mobilpiacán. Az LG képviselője Pekingben úgy nyilatkozott, az LG okostelefonos üzletága kivonul Kínából. A fogyasztói elektronikai üzletág továbbra is jelen lesz, így az LG Észak-Amerikára koncentrálhat, amely jelenleg a koreai gyártó legerősebb piaca, komoly konkurenciával a Samsung és az Apple részéről. Európában egyelőre stagnálni látszik, annak ellenére is, hogy a Huawei jelentősen megerősítette pozícióját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG V30 - vezércsel

    A dél-koreai gyártó rendkívül szűkre vette a kávákat a hathüvelykes P-OLED kijelző körül, megmaradtak a kiváló zenei képességek és elvileg a készülékház is elég strapabíró.

  • LG G6 - hozza a kötelezőt

    A tavalyi, moduláris csúcsmodell után most a biztonsági játékot választották a dél-koreaiak: remekül működik a G6, kimondottan elegáns, vannak benne jó extrák, de az állunkat sajnos nem kell a padlón keresnünk.

  • LG G5 SE - semmivel SE rosszabb

    Az LG moduláris csúcskészülékének visszafogott variánsa közel olyan jól szerepel, mint a teljes értékű megoldás, ráadásul az ára is kedvezőbb. Már a G5 eredeti nyitóárához képest...

  • LG G5 - ismerősökkel az ismeretlenbe

    A koreai gyártó dupla kamerás mobiljának az alja kihúzható, és oda többféle modul – bocsánat, ismerős – pattintható. A G5 alaposan felforgatja az okostelefonok álmos koncepcióját, ám nem kompromisszumok nélkül.

Hirdetés