Kindle Fire HD – darabokra szedve

Az iFixit csapata nemrég górcső alá vette az Amazon frissített internettábláját, mely az azonos áron kapható Nexus 7 referencia táblagépnél egytized milliméterrel karcsúbb, jobb hangszórót, HD előlapi kamerát és kétszeres mennyiségű tárhelyet kínál, igaz, csupán kétmagos processzor köré épül. A készülék belsejének legfőbb részét a 3,7 voltos, 4400 mAh kapacitású akkumulátor tölti ki, míg a második legnagyobb modul természetesen az alaplap, melyen 16 GB-os Samsung KLMAG2GE4A eMMC integrált tárhely, 1 GB Elpida B8164B3PF-1D-F 8 Gb (1 GB) DDR2 RAM operatív memória, az alá rejtett 1,2 GHz-es, kétmagos Texas Instruments OMAP 4460 processzor, Texas Instruments TWL6032 energiakezelő, GPS, GLONASS AGPS, Bluetooth 4.0, és FM adó/vevőt tartalmazó Broadcom BCM2076 chip, Wolfson WM8962E alacsony fogyasztású sztereó codec, B50 5222 12507A9A10 WLAN modul, MPU-6050 giroszkóp és gyorsulásmérő található. További érdekesség még a mindkét oldalon két hangszórót felvonultató Dolby hangrendszer, valamint az 1 megapixeles szenzor, mely a képernyő natív felbontásában, azaz 1280 x 800 képpontban rögzít fotókat. Szerelhetőség szempontjából az egyetlen igai kellemetlenség, hogy a 7 hüvelykes LG érintőkijelző az előlapi üvegre van ragasztva, mely miatt a cseréje jóval drágább lehet. További információ és számos fotóval illusztrált részletes szétszerelési útmutató az iFixit beszámolójában található az alábbi linken.

Azóta történt

Előzmények

  • Piacon a Kindle Fire HD

    Az amerikai premiert követően október 25-étől Európában is elérhető lesz az Amazon frissített táblagépe.

  • Kindle Fire HD – reklámok nélkül is

    Jelképes összegért távolítja el az új táblagépeinek kezdőképernyőjén landoló reklámokat az Amazon.

  • Megérkezett a Kindle Fire HD sorozat

    HD és Full-HD kijelzővel szerelt olcsó táblagépekkel rukkolt elő az Amazon, melyek között 4G LTE modemmel rendelkező ajánlatok is szerepelnek, ám a történetben azért van egy kis csavar.

  • Európába jött az Amazon Appstore

    Az új Kindle Fire hivatalos bejelentése előtt Európa néhány nagyvárosában is beindult az Amazon online alkalmazásboltja.

Hirdetés