Kiélezett fogakkal támad a Black Shark 2

A Xiaomi alá tartozó, második generációs gamer telefon nyomásérzékelős kijelzőt vet be a játékokhoz, elérhető 12/256 GB-os kivitelben és nem hiányozhat a Snapdragon 855 sem.

A gamer mobil kategória jött, látott... és legalábbis egy statisztikailag egyelőre nem pontosított csoportot meg is győzött, hogy érdemes kifejezetten játékra termett okostelefonokra beruházni. Amit pedig a műfajban ki lehet hozni, a második Black Shark igyekszik teljesíteni: a Xiaomi kötelékébe tartozó brand természetesen Snapdragon 855-tel szerelte fel aktuális üdvöskéjét, 6/128, 8/128, 8/256 és a hardcore kommunának 12/256 GB-os RAM/tárhely kivitelben, árnyék fekete, fagyott ezüst és délibáb kék fantázianevű színváltozatokban.


[+]

Az erős hardver egy dolog: általában a hibátlan futáshoz ehhez FHD+ panel tartozik a visszafogottabb képfrissítéssel járó QHD/4K helyett, és a 6,39"-es, 1080 x 2340 pixeles Samsung AMOLED panel pont ezt hozza, a gyártó szerint kiemelkedően rövid, 43,5 ms-on érintési válaszidővel. Ez ugyanis kényes téma a játékosoknak, ahogyan a biztos fogás is, amivel nem lesz gond, mivel a 163,61 x 75,01 x 8,77-9,57 milliméteres és 205 grammos házra könnyedén rá lehet markolni két marokkal, bár minden bizonnyal nehéz megszelídíteni eggyel.


[+]

A panel ráadásul noccsot nem, kávákból is csak minimálisat kapott, ráadásképpen pedig Magic Press néven nyomásérzékelő funkciókat, a trükk pedig az, hogy játék közben, erősen rányomva más lehetőségek, kombinációk érhetők el, mint szimpla érintéssel. A nyomáserősséget és az opciókat ráadásul programozni lehet. A kijelző letudja a HDR tartalmak megjelenését akár gaming közben, adott az intelligens mozgáskompenzálás (MEMC), a brand pedig 60%-os üzemidő javulást ígér úgy, hogy a telep maradt 4000 mAh-s, a port pedig Type-C típusú, 27 wattra nőtt gyorstöltéssel.


[+]

Ebből alighanem az új SoC is kiveszi a részét, illetve szoftveres trükkök. A játékélményhez emellett sztereó hangszóró dukál, a tervezésnél pedig most is odafigyeltek a megfelelő hőelvezetésre a 14555 mm2-es felületen, de ha ez se volna elég, vásárolható egy tok aktív léghűtéssel a még visszafogottabb hőmérsékletekért.


[+]

Akad még játékoptimalizálás, force feedback-féle rezgéses visszajelzés, de még a töltés és a hálózati váltás is mindig a megszakítatlan játékélmény igénye szerint alakul. Nem hiányozhat a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó, elölről pedig a 20 megapixeles kamera. Hátul 48 megapixeles a főegység f/1,75-ös apertúrával, amihez 12 megapixeles zoomkamera társul 2x-es nagyítással és f/2,2-es rekeszértékkel.


[+]

Végezetül még a B20-as LTE sávnak sem kell fájdalmas búcsút inteni, ami előrevetítheti a Black Shark 2 nemzetközi karrierjét, noha egyelőre Kínában jelentették be. Szerény változatban, 6/128 GB-os kivitelben 3200 jüanért helyezhető kosárba (132 ezer forint), amit a 8/128-as (144 ezer forint), a 8/256-os (157 ezer forint) és a 12/256 GB-os változat követ (173 ezer forint).


[+]

Az a helyzet, hogy a kínai piacon még a legpuccosabb változat sem kapott vészesen magas árcímkét, úgyhogy ezúttal sem a haszonkulcs a lényeg a Xiaomi almárkája esetében. Ez pedig  előrevetítheti, hogy még errefelé megutaztatva is potenciálisan barátságos áron lehet majd hozzájutni, már ha a Black Shark 2 kidugja Közép-Európában az uszonyát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés