Bemutatkozott a Black Shark 2 Pro

Mindent a teljesítményért: Snapdragon 855+ rendszerchip, folyadékhűtés UFS 3.0-s tároló és Full HD+ felbontáson maradt kijelző az újdonságban.

A Xiaomi kötelekébe tartozó, de külön márkaként kezelt, gamer mobilokat szolgáltató Black Shark még márciusban mutatta be a második generációs, Snapdragon 855-ös, akár 12/256 GB memóriás, AMOLED kijelzős csúcsmodelljét, most pedig a Pro változatot leplezték le, még több erővel és még kisebb késedelemmel. Meghagyták a 6,39 hüvelykes, Full HD+ felbontású AMOLED panelt, ami egy QHD/4K panelnél jobb képfrissítést ígér, ráadásul az eleve igen korrekt 43,5 ms-os érintési válaszidőt is tudták csökkenteni, 34,7 ms-ra.


[+]

A külső javarészt változatlan, hagyományos, de nem zavaróan nagy kávák vannak elöl, a kijelzőbe építve ujjlenyomat-olvasó, hátul pedig a dupla kamera, viszont javítottak a fogáson és két extra RGB-ledet is építettek két oldalra. Kamerás téren egyébként szintén nem variáltak sokat, 48 megapixeles, f/1,76-ös a főkamera, ezt egy 12 megapixeles, f/2,2-es zoomakamera egészíti ki, az előlapi szelfikamera 20 megapixeles, f/2-es apertúrával.

A Snapdragon 855+ beépítésével nőtt a teljesítmény, a magas órajelű Kryo 485 Gold processzormag ugyanis 2,84 GHz-ről 2,96 GHz-re gyorsult, az Adreno 640 grafikus gyorsító pedig 585-ről 672 MHz-re növelte az órajelet a TSMC 7 nm-es node-ján, továbbfejlesztett folyadékhűtéssel. Memóriamennyiség terén maradt maximálisan elérhető opciónak a 12 GB RAM és a 256 GB-os tároló, ez utóbbi viszont UFS 3.0-ra váltott, ami szintén érezhető előrelépést jelent a 2.1-es elődhöz képest. Ezek a változtatások pont elegendőek voltak arra, hogy a Black Shark 2 Pro az eddig álomszerűnek tűnő 400 000-res AnTuTu-határ fölé mozduljon.


[+]

Az értelemszerűen Android 9-re épülő Black Shark 2 Pro nem MIUI-t, hanem egy közel módosítatlan alaprendszert kapott, akkumulátora 4000 mAh kapacitású, 27W-on gyorstölthető. Fekete, ezüst és kék színekben lesz elérhető augusztus 2-től, a csúcsváltozata 150 000 forintnak megfelelő kínai jüan. Európai premierről egyelőre nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

  • Érkezik a Xiaomi Black Shark 2 Pro

    Természetesen a Xiaomi is él a Snapdragon 855+ kínálta lehetőségekkel és upgradeli a Black Shark 2-t.

  • Kiélezett fogakkal támad a Black Shark 2

    A Xiaomi alá tartozó, második generációs gamer telefon nyomásérzékelős kijelzőt vet be a játékokhoz, elérhető 12/256 GB-os kivitelben és nem hiányozhat a Snapdragon 855 sem.

  • Mégis lesz Black Shark 2

    A Xiaomi gamer termékvonala valószínűleg a kettes sorszámmal folytatódik, hacsak nem választanak ismét fantázianevet.

Hirdetés