Kihívót kapott a Porsche Design Mate 9 luxustelefon

A Gionee M2017 ívelt QHD kijelzővel, rengeteg memóriával, luxusmobilos küllemmel és jack port nélkül száll harcba a legdrágább telefonok ellen.

Hirdetés

Akinek a prémium kategóriás mobilok nem elég egyediek, aranyba márthatja kedvenc készülékét, avagy eleve a luxusigényekre szakosodott kategóriára vetheti dollárjelekben forgó tekintetét. Ide futott be pár hete a méregdrága Porsche Design Huawei Mate 9, és most a Gionee M2017 személyében hazai kihívója akadt.


[+]

Mindjárt látszik az első mellékelt képen, hogy az egyediség (a Vertu készülékek egy-két vonásával) és a karakteresség volt a fő szempont a 7000 jüanos (300 ezer forint), 7000 milliamperórás phablet megalkotásakor. A végeredmény, esztétikai értelemben, legyen most is ízlés kérdése. A szögletes forma azért kellő lekerekítéssel találkozik mindenütt a kényelemért, elöl például az 5,7 hüvelykes, 1440 x 2560 pixeles AMOLED megjelenítő hajlik le a szélei felé.


[+]

Alul kapacitív kezelőgombok vannak, középen ujjlenyomat-olvasóval. A szelfikamera 8 megapixeles. A hátoldalon nem egy, hanem két kameramodul van, az egyik 12, a másik 13 megapixeles, a ledes villanó természetesen nem hiányozhat. A Gionee a dupla rendszerrel kétszeres optikai és nyolcszoros digitális nagyítást ígér, a 12 megapixeles modul ráadásul dual pixel fókusztechnológiát használ f/1,7-es rekeszértékű lencsével, ami a Galaxy S7 megoldására emlékeztet.


[+]

A kezektől és a könnyű csere lehetőségétől elzárva egyébként nem egy, hanem két akkumulátor végzi az energiaellátást, darabja 3500 milliamperórás. Az M2017 24 wattos QuickCharge 3.0-s gyorsöltővel etethető, Type-C porton keresztül. Az elnevezés már előrevetíti a Qualcomm SoC-t, bár sokaknak fog a Snapdragon 653-as nyolcmagos megoldás csalódást okozni.


[+]

Hiába ugyanis a bőséges 6 gigabájt RAM és a 128 gigabájtos belső tároló, ha a konkurencia a hasonló különlegességeket a lényegesen gyorsabb Kirin 960-nal és a Snapdragon 821-gyel kínálja. Öröm az ürömben, hogy a csomagolás része a megszokott tartozékok és persze a tényleg egyedi megjelenésű phablet mellett egy bőrtok, egy bőrszütyő és egy Bluetooth headset.


[+]

Az arany és fekete színekben elérhető M2017 155,x x 77,6 x 10,78 milliméteres és 238 grammos tömegével igencsak nagyra nőtt. A konstrukció a fém mellett bőr részleteket is kapott. Az adatátviteli ráta USB 2.0-nak felel meg, a Bluetooth 4.0-s. Az Amigo OS 3.5-ös szoftver Android 6.0-n alapszik.


[+]

Az M2017 két nanoSIM-et fogad be teljes kínai LTE támogatással, ám az errefelé elterjedt B20 nélkül, bár nem csak emiatt valószínűtlen, hogy a Gionee luxusmobilja divatot csinál Európában. A gyártó ötvenezer forintos ajánlatai sem nagyon jutnak el ide saját márkalogóval, hát még a különféle adóterhekkel a félmillió felé elmozduló luxustelefonjaik. Az viszont az izgalmas extrák és a visszafogott lóerőszám ellenére is elmondható, hogy az M2017 egyedi lett. Végső soron ez a luxustelefonok legfőbb vonzereje.

Azóta történt

  • Kígyóharapást Vertuval

    Ha akad a padláson fölösleges százmillió, Ön is lecsaphat a nyolc Vertu Signature Cobra Limited Edition butatelefon egyikére.

Előzmények

Hirdetés