Kifejezetten nagy lesz a Honor 9X

A kínai Hírközlési Hatóság adatbázisában jegyezett paraméterek termetes eszközt írnak le, amit a Honor meg is mutatott. De csak hátulról.

Egy csokor információ került elő a jövő héten, július 23-án bemutatásra kerülő Honro 9X-ről és 9X Proról. Előbbi a kínai Hírközlési Hatóság adatbázisában került bejegyzésre, utóbbiról pedig a gyártó osztott meg egy hivatalos előzetest, amin viszont mindössze az X-et kirajzoló, kékes-lilás színátmenetes hátlap és a hármas kamerarendszer látszik. Ez feltehetően egy 48 megapixeles Sony IMX582-es főkamerából, egy 8 megapixeles ultra széles látószögű és egy 2 megapixeles mélységélességet definiáló szenzorból áll.

Honor 9X Pro
Honor 9X Pro (forrás: Honor Weibo)

A TENAA ezzel szemben három darab kamerát említ összesen, így az ott feltüntetett adatok a sima Honor 9X-re vonatkoz(hat)nak. A Honor 9X 1080 x 2340 pixel felbontású, 6,59 hüvelykes, szenzorsziget-mentes LCD panelt kap, ami egy 163,1 x 77,2 x 8,8 milliméteres, 206 grammos házba kerül. Ez így elég nagynak tűnik. Cserébe belefér egy 4000 mAh-s akkumulátor, amit Type-C porton, 20 wattos gyorstöltéssel lehet regenerálni. Jack csatlakozót csak a Pro modell esetében sejtünk, ac-s WiFi, 4G VoLTE támogatás és Android 9-es rendszer EMUI 9-cel viszont mindkét esetben lesz.

A fenti kép eléggé hasonlít a korábbi sematikus rajzokra.
A fenti kép eléggé hasonlít a korábbi sematikus rajzokra.

A hardverre vonatkozó adatok is egyeznek a korábbi előzetesekben ígért Kirin 810 paramétereivel, így a készülékek a Huawei legújabb, 7 nanométeres szettjével (2x  2,27 GHz-es Cortex-A76 + 6x 1,88 GHz-es Cortex-A55) és többféle memóriakonfigurációval várhatóak. Lesz 4, 6 vagy 8 GB rendszermemóriával szerelt variáns, amihez 64, 128 vagy 512 GB bővíthető belső térhely tartozhat. A Honor 9X kettős kamerarendszere valószínűleg egy 48 megapixeles főkamerából és egy 2 megapixeles mélységszenzorból áll majd; a szelfikamera mindkét eszközből mechanikusan emelkedik ki, az ujjlenyomat-olvasó pedig a Honor 20-hoz és Honor 20 Prohoz hasonlóan a jobb élre kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés