2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Kevesebbet fizethet a ZTE

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Reuters

Még folyik a végleges megállapodás az Egyesült Államok és Kína között a ZTE büntetését illetően, de úgy tűnik, kicsit kevesebbe fog kerülni a szabálysértés.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma áprilisban vonta meg a jogot a kínai válallattól, hogy amerikai komponenseket vásároljon, egészen konkrétan hét éven keresztül. A ZTE mobilkommunikációs és hálózati eszközeihez szükséges komponensek 25-30%-át amerikai beszállítóktól szerezte be, az embargó így komoly gondokat okozhatott volna a gyártó tevékenységének folytatásában. Sokkal komolyabbakat, mint az első körben 1,7 milliárd dollárra rúgó büntetés.

Az Egyesül Államok és Kína közötti egyes kereskedelmi megállapodások újratárgyalásában a ZTE komoly fegyverténynek bizonyult, Donald Trump a Twitteren sürgette a helyzet megoldását, amellyel bevallott célja volt az USA kedvezőbb helyzetbe hozása Kínában. A hét éves tilalmat feloldották, jelenleg pedig úgy tűnik, néhány vezetőtől való megválás és 1  milliárd dollár, plusz 400 milliós letét elég lesz az üdvösséghez, aZTE folytathatja az anyagbeszerzést, az Egyesült Államok pedig kedvezőbb feltételek mellett exportálhat mezőgazdasági termékeket Kínába.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.