Trump visszahozná a ZTE-t

Donald Trump Twitteren jelentette be, hogy a Kínai Kommunista Párt főtitkárával, a Kínai Népköztársaság elnökével Xi Jingpinggel közösen dolgoznak a ZTE feltámasztásán, lehetőleg minél gyorsabban. Az amerikai elnök posztjában úgy fogalmazott, az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium utasítva lett, hogy intézkedjen. Az Egyesült Államok megjegyezte, túl sok munkahelynek kellett megszűnnie Kínában a korlátozó intézkedések hatására, amelyet az Irán elleni szankciók megsértése miatt léptetett érvénybe a hatóság.

A döntés értelmében a ZTE hét egész évig nem vásárolhat komponenseket amerikai beszállítóktól, aminek következtében ideiglenesen leállítja „legfontosabb tevékenységeit”. Többek között a Qualcomm nagyjából megkerülhetetlen a mobilkommunikációban, így a kínai vállalat számos technológiához és licenchez értelemszerűen képtelen hozzáférni. Ami egyébként az amerikai beszállítóknak sem egy kedvező helyzet.

Trump második témához kapcsolódó posztjában elmondta, hogy az Egyesült Államok és Kína jó gazdasági kapcsolatot ápol, azonban a tárgyalások és megállapodások évekig egyoldalúan inkább Kínának kedveztek, így nem könnyű elfogadni az olyan indítványokat, amelyek egyaránt optimálisak mindkét fél számára. De mindenki nyugodjon le, minden rendben lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • Hét szűk esztendő vár a ZTE-re

    Az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium hét évre eltiltotta az ZTE-t amerikai beszállítói komponensek vásárlásától, ami a telekommunikációs és a mobilos üzletágat is megroppanthatja.

Hirdetés