Androidon is elérhető az Apple Music Classical

Két hónappal az iOS megjelenés után Android rendszeren is elérhető az Apple komolyzenei platformja.

Március 28-án jelent meg az Apple Music Classical, egy dedikált komolyzenei platform külön alkalmazással az Apple Music zenei streaming szolgáltatás előfizetőinek. Az Apple által régebben felvásárolt Primephonic komolyzenei streaming platformra épülő új applikáció elsőként csak iOS-en volt elérhető, június 2-től viszont Android operációs rendszerre is elérhető a Google Play Áruházból. Dedikált asztali és táblagépes app egyelőre nincs továbbra sem.

Az alkalmazás felépítése és a rengeteg adat nem változik az operációs rendszerek között.Az alkalmazás felépítése és a rengeteg adat nem változik az operációs rendszerek között.Az alkalmazás felépítése és a rengeteg adat nem változik az operációs rendszerek között. Az alkalmazás felépítése és a rengeteg adat nem változik az operációs rendszerek között. (forrás: Google Play Áruház) [+]

Arról itt írtunk, hogy miért jó az, hogy külön alkalmazásba szervezték ki a komolyzenét az Apple Musicból, lényegi változás nincs az iOS és az Android verziók között. Továbbra sem változott, hogy az alkalmazás csak streamingre képes (maximum 192 kHz / 24 bit), a magyar nyelvet pedig nem támogatja. Használatához bármilyen Apple Music előfizetés szükséges, egy fiókkal és egy előfizetéssel elérhető a komoly- és könnyűzenei platform teljes kínálata.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés