Hirdetés

WWDC: Az iPhone-on keresztül kap új képességeket az Apple TV 4K

Amellett, hogy áttervezték a tvOS 17 kezelőfelületét az Apple telefonjával olyan dolgokra lesz képes a médialejátszó, melyekre korábban nem volt.

Több újdonság is érkezik az Apple TV 4K-hoz a most bejelentett, majd ősztől letölthető tvOS 17-tel, ezek egy része pedig az iPhone-ra hagyatkozik. Ilyen a FaceTime alkalmazás, mely elsőként kerül fel a tvOS-re, s használatához egy iOS 17-et futtató iPhone vagy egy iPad is szükséges lesz. A Mac számítógépekből már ismert Continuity Camera funkciót használva a médialejátszó és a telefon vagy tablet vezeték nélkül kapcsolódik, s míg a televízió képernyőjén mi látjuk a vonal túlsó végén beszélőt és magunkat, ő minket a tablet vagy telefon kameráin és mikrofonjain keresztül szintén hallhat. Működni fog a Center Stage is az ígéretek szerint, vagyis akár mászkálhatunk is beszélgetés közben a szobában, fókuszban és központban maradunk, és a tvOS-en is elérhetők lesznek a különböző effektek.

FaceTime hívás egy iPhone segítségével a TV-n
FaceTime hívás egy iPhone segítségével a TV-n (forrás: Apple) [+]

A FaceTime hívásokat SharePlay-jel lejátszott tartalmak közben is fogadhatunk vagy indíthatunk, ilyenkor a tvOS osztott képernyőn dolgozik majd. A FaceTime mellett idén később ősszel a Cisco fejlesztette WebEx és a Zoom is elérhetők lesznek a fentebb leírt módon a tvOS-re, így akár videós konferenciákra is használható lesz egy céges tárgyalóból egy Apple TV 4K-ra csatolt televízió és egy iPhone vagy iPad.

Kevésbé hasznos, de szórakoztató lehetőség, hogy az Apple Music Sing (karaoke) módja képes lesz használni a telefon kameráját, így éneklése közben láthatja saját magát a felhasználó a televízió képernyőjén különböző filterekkel színesítve, ha szeretné.

Effektek a karaokezáshoz
Effektek a karaokezáshoz (forrás: Apple) [+]

Hasznos újdonság ha több Apple-felhasználó van a háztartásban, hogy ezentúl az iPhone-nal bekapcsolt tvOS 17-es készülék automatikusan azzal a profillal jelentkezik be, amelyiket érzékeli az iPhone-on. A profilok ezentúl elmentik a beállított nyelvet, párosított fülhallgatókat és egyéb preferenciákat. Az Apple TV 4K távirányítója pedig ezentúl megkereshető az iPhone-nal hasonló módon ahhoz, ahogy az AirTag megkeresése működik a Lokátorban. A távirányítók ugyanakkor nem kerülnek be a Lokátor hálózatába, a vezérlőközpontból lehet majd keresni.

Így néz majd ki a távirányító keresése
Így néz majd ki a távirányító keresése (forrás: Apple) [+]

Egyéb tvOS 17-es újdonságok: harmadik féltől származó VPN támogatás, Dolby Vision 8.1 támogatás, új Apple Fitness+ edzések, dialógus felerősítés, mely leválasztja és kiemeli a párbeszédet a háttérzajtól és előtérbe tolja a középső csatornán. Utóbbi funkció működik párosított HomePod hangszórókkal is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés