Késik a HTC csúcsmobil. A micsoda?!

Pár hónapja pletykáltak a HTC visszatéréséről, most csúszásról csacsognak.

A HTC One letisztult nevével, dizájnjával, szoftverével és remek multimédiás csomagjával az okostelefon történet klasszikusa lett, melynek a sikerét maga a tajvani gyártó sem tudta megismételni, csak pár évig a patinás készülék hírnevét meglovagolni. Amilyen szimbolikus belépő volt a One a drága tömegkészülékek közé, olyan intő példa lett az U12+ kilépéskor: a HTC nem érzett rá a piaci trendekre, nem tudta a vásárlóközönséget megszólítani és nyomásalapú gombjaival zászlóshajója szinte kezelhetetlen lett.

Egy klasszikus: a HTC One 9 évvel ezelőttről
Egy klasszikus: a HTC One 9 évvel ezelőttről [+]

Bár hivatalosan a HTC sose húzta le a mobilrolót, így néha beesik egy-egy készüléke, nekünk a mai napig hiányzik a márka a csúcskategóriából, hogy a belekényelmesedett Apple és Samsung, illetve a feltörekvő kínaik mellett legyen egy remek alternatíva, mert ezt a szerepet a Sony vagy a Google tölti be kézzelfogható sikerrel. Az év elején viszont maga a HTC hintette el, hogy a Metaverzum friss AR és VR divatját meglovagolva ilyen képességekre húzott csúcstelefonnal készül, a Vive-val márpedig a gyártó letette a műfajban a névjegyét. Viszont holnap van a tavasz utolsó napja, és aligha fut be a nyárig ígért zászlóshajó – vajon mi történhetett vele?

Ki tűt ragad, gomb által vész el: félrecsúszott az U12+ nyomásalapú billentyűivel
Ki tűt ragad, gomb által vész el: félrecsúszott az U12+ nyomásalapú billentyűivel [+]

A GSM Arena szerint az újabb kínai Covid-19-es lezárások és az egyre súlyosabb beszállítói problémák miatt tarthatatlanok lettek a határidők, így a bemutató csúszik. Viszont idő közben a gyorsan melegedő Snapdragon 8 Gen 1 megkapta a ráncfelvarrást, és ha a HTC-nek nem sikerül a balanszírozottabb Snapdragon 8+ Gen 1-re váltania a megjelenésig, akkor megkésve és problémásabb hardverrel újfent falakba ütközhet a pénztáraknál. A forrásoldal szerint amúgy a telefon valamilyen szinten osztozkodni fog a Vive Flow VR headset technológiáin, ergo a mobil határozottan érdekes lehet – ám, ahogy azt az LG különlegességei esetében láttuk, ez semmiképp nem garancia a népszerűségre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés