Kerámia OnePlus 11-et pletykálnak

Prémium kivitellel tűnne ki a csúcskészülékek között az új OnePlus mobil.

A megbízható információforrásnak számító Digital Chat Station közölt egy rakás pletykát a Weibón keresztül a OnePlus legújabb csúcskészülékéről, mely Kínában akár még decemberben bemutatkozhat, a világpremierre viszont biztosan várni kell majd jövő év elejéig. A forrás szerint a OnePlus következő csúcstelefonja kerámia házat és fém keretet kaphat, utóbbit nem pontosítja. A OnePlus testvérmárkája, az Oppo már csinált ilyet nemrég, a Magyarországon is forgalomba került Find X5 Pro például kerámia hátlappal készül. Sőt, anno a OnePlus X is kerámiából volt, így nem újdonság a dolog a BBK berkein belül, de felhozható példaként a Xiaomi több mobilja is.

Több dologgal is magyarázható, hogy miért válthat üvegről kerámiára a OnePlus. Egyrészt a kerámia prémium megjelenést kelt, ezzel elkülönítheti magát a OnePlus 11 a sok üveg-fém-üveg konkurenstől. Másrészt, és ez talán fontosabb, a kerámiának jobbak az üvegnél a hővezető képességei, amit kihasználhatnak a tervezéskor, nagyobb teljesítményt kipasszírozva a hardverből.

Így nézhet ki a OnePlus 11 Pro.Így nézhet ki a OnePlus 11 Pro. Így nézhet ki a OnePlus 11 Pro. (forrás: SmartPrix / OnLeaks) [+]

A hardver egyébként több pletykából is ismert, s az elmúlt évek alapján nem hoz semmi ördögien újat. A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 rendszerchip köré épül majd a OnePlus 11, állítólag 16 GB operatív memóriával és UFS 4.0-ás tárhellyel, amivel akár 23,2 Gbps-os sebességet is elérhet. A hátlapi kamerák kapcsán 50 MP-es Sony IMX890-es szenzort rebesgetnek a főkamera mögé, 48 MP-es Sony IMX581-et az ultraszéleshez és szintén Sony szenzort, IMX709-et a kétszeres optikai nagyításra képes telefotó kamerához. Az előlapon egy apró lyukból figyel majd a szelfi kamera a széleken ívelt OLED kijelzőből.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés