Kellemes pletykák keringenek az Opporól

A forrás nem szokott dolgokat csak úgy kitalálni és ritkán téved, ha egyáltalán, akkor is csak apróságokban.

A DigitalChatStation osztotta meg Weibon azt a hírt, hogy az Oppo új terméktámogatási startégiát készül bevezetni egy hamarosan bemutatkozó készülék kapcsán. A 91mobiles úgy tudja, a szóban forgó készülék a MediaTek Dimensity 7050-es szettel, szeptember 15-én várható Oppo A2 Pro 5G lesz. A specifikációról ők sem tettek közzé több információt, csak annyit, hogy a készülék akkumulátorát állítólag négy éven belül ingyenesen cseréli a gyártó.

[+]

Végül is ez is egy megoldás a "cserélhető" telep problémájára, ami hamarosan kötelező szabályozás lesz például az Európai Unióban. A jelenleg aktuális formanyelvbe és gyártási rutinba már nem igazán integrálható a modularitás, nagyon nem valószínű, hogy egy csapásra úgy gyártják majd le a készülékeket, hogy akkor ismét pár mozdulat legyen csak az akku cseréje, ez a megoldás viszont kielégítő lehet a szigorúbb szabályozásban gondolkodó területeken is.

Nem mintha Kína ilyen lenne, legalábbis nem tudunk róla, az Oppo pedig egyelőre ott tervezi biztosítani a szolgáltatást és csak akkor, ha az adott időintervallumon belül a telep kapacitása 80% alá csökken. Meglehetősen biztató, hogy egy gyártó ennyire bízik a termékben, ha pedig mégis degradálódna a telep, készségesen kicseréli. Ehhez már csak egy Samsung-színvonalú szoftveres támogatást kéne összehozni ugye, de önmagában már a kezdeményezés kellően biztató.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

  • 4 év akkugarancia az Oppótól

    Míg más gyártók továbbra is a telep élettartama miatt "aggódnak", az Oppo hosszútávú garanciát vállal 67 wattos töltésteljesteljesítmény mellett is.

Előzmények

Hirdetés