Kedvező áron debütál a Lumia 430

Immár a Microsoft égisze alól kerülnek ki a Lumia okostelefonok, a család legújabb tagjáról pedig most hullott le a lepel. A Lumia 430 névre keresztelt készülék szinte megszólalásig hasonlít a Lumia 435-re, ám annál egy kicsit magasabb, keskenyebb és vékonyabb házba csomagolták. A masina külföldön mindössze 70 dolláros, azaz nettó 20 ezer forintos áron kerül forgalomba.

Microsoft Lumia 430

A rendkívül jó árazáson kívül más téren azért nem virít annyira az eszköz, hiszen egy 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontású kijelzőt kapott, a szerkezet lelke pedig egy 1,2 GHz-es kétmagos processzorral ellátott Snapdragon 200 SoC. Az új Lumia 1 GB rendszermemóriát és 8 GB-os adattárolót kapott, a hátlapon pedig egy 2 megapixeles kamerával készíthetünk fotókat. A telefon fedélzetén már a Denim frissítéssel ellátott Windows Phone 8.1 operációs rendszer fut, a későbbiekben pedig a Windows 10 is telepíthető lesz.

Microsoft Lumia 430

Számos előre felinstallált programmal találkozhat majd a felhasználó: lesz Skype, Microsoft Office, OneDrive, Cnady Crush Saga és Minecraft Pocket Edition. A Lumia 430 egyébként valószínűleg a régiós elérhetőség miatt számít újnak (másnak) a Lumia 435-höz képest, hiszen Közép-Keleten, Oroszországban, Kazahsztánban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, valamint Ázsia és Óceánia meghatározott országaiban vásárolható majd meg.

Előzmények

Hirdetés