Kamerában erősített a Moto G5S és Moto G5S Plus

A Motorola máris eszközölt egy ráncfelvarrást és bemutatta a Moto G5S-t és G5S Plust.

Hirdetés

A Lenovo elég nagy hangsúlyt fektetett a G szériára a barcelonai bemutatón, lévén, a Motorola legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának számít. Az 5 hüvelykes Moto G5 és az visszafogottan felturbózott, 5,2 hüvelykes Moto G5 Plus a széria hagyományainak megfelelően igen erős ajánlatnak bizonyultak a középkategóriában, amin tovább csiszolt a gyártó, a Moto G5S Plus esetében minimális felárért cserébe. A Moto G5-re pedig a készülék nyitóárának negyedét dobták rá a jobb kameráért és plusz 0,2 hüvelykért cserébe.

A Motorola Moto G5S Plus és a Moto G5S
A Motorola Moto G5S Plus és a Moto G5S [+]

A Moto G5S így 5,2 hüvelykesre nőtt a korábbi 5 hüvelykről, valamint tárhelyopcióból is csak egyféle adott: a Snapdragon 430-at minden esetben 3 GB rendszermemória és 32 GB belső tárhely kíséri. Az akkumulátorkapacitást is megtolták kereken 3000 mAh-ig. Érdemi változás inkább a kamerákat érinti, amennyiben a hátlapon 16-ra nőtt a megpixelek száma, viszont maradt a f/2,0 rekeszérték. Az előlapi kamera felbontását ezzel szemben nem módosították, az apertúra viszont f/2,0-val igazodik a hátlapi modulhoz, valamint csaptak mellé egy dedikált LED villanót.

Motorola Moto G5S
Motorola Moto G5S [+]

A Moto G5S Plus arányaiban nagyobbat nőtt, az 5,5 hüvelykes panel 153,5 x 76,2 x 8 milliméteres házba került, ami viszont nem eredményezte a telep méretének növekedését. A hardveres alapok szintén maradtak (Snapdragon 625; 3/4 GB rendszermemória 32/64 GB belső tárhely mellett), a kamera viszont itt is szignifikáns módosításokat kapott. Optikai képstabilizátor mondjuk továbbra sincs, kamerából viszont már kettő is. Mindkét szenzor 13 megapixeles, a rekeszérték ezzel együtt f/2,0-ra csökkent, cserébe támogatja a portré módot. Az előlapi kamera pedig f/2,0-ra és 8 megapixelre upgrade-elt.

Motorola Moto G5S Plus
Motorola Moto G5S Plus [+]

A Moto G5 feljavított variánsa 250 eurón nyit, ami aktuális árfolyamon nagyjából 75 ezer forintnak felel meg, míg a dupla kamerás Moto G5S Plusért 300 eurót kell otthagyni, ami mindössze 20 euróval haladja meg az alapmodell (G5 Plus) árát, így körülbelül 91 ezer forintot kérnek érte. A Lunar Grey és Fine Gold színben elérhető készülékek már online előrendelhetőek Olaszországban, a tényleges kiszállítás, illetve forgalmazás pedig augusztus 18-án kezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés