Június 3-ára csúszhat a Pixel 4a premierje

A májusi Google I/O-n futott volna be, ám az elmaradt, helyette a keresőóriás a nyár első hetében indítja az Android 11 bétát.

Hirdetés

A koronavírus jócskán betett a mobilpiacnak, és ez nem csak a végfelhasználókat vagy a gyártókat, hanem a szoftvermérnököket és a fejlesztőket is negatívan érinti. Minden év májusában szokott lenni a Google I/O fejlesztői konferencia, ahol többek között új API-kat, funkciókat és bétás Android rendszert prezentál a keresőóriás, igaz: egy ideje már 2-3 hónappal korábban elérhetők a korai állapotban lévő rendszercsomagok.

Az Android 11 béta (amit ne keverjünk az előbbivel) és a Pixel 4a is tavaszra volt várható, ám a Google viszonylag korán belátta, hogy a Szilícium-völgyi, nyílt eseményből nem lesz semmi, végül az online keynote is június 3-ára tolódott. Mivel a középkategóriás Pixelek sorsa ehhez kötött, sanszos a 4a leleplezése ugyanezen a napon, és ezt erősíti meg a német Stand-Bremerhaven információja, miszerint a Vodafone helyi érdekeltsége csak ezt követően, június 5-én kezdi meg az első rendeléseket kiszállítani.


A Pixel 4a (forrás: OnLeaks / 91Mobiles)

Idén egyébként várhatóan nem lesz XL modell a középkategóriában, hiszen a 4a 5,8"-en eleve méretesnek ígérkezik. A Snapdragon 730 SoC a Full HD panelhez mérten pedig kellően erősnek, az viszont egyelőre még kérdéses, hogy a 4G variáció mellett érkezik-e 5G Pixel 4a, vagy a következő generációs modemet a Google a fősodornak tartogatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés