Jó pár másik mobil kap hamarosan Android 12 bétát

A OnePlus előbb közzétette, majd gyorsan visszavonta a csomagot. Bejelentkezett a béta programra a Realme és a Sharp is.

Itt szedtük össze, hogy a Google I/O másnapján, május 19-e reggelén mely készülékekre lehet máris telepíteni a szigorúan bétás és nem mindennapi használatra szánt, első Android 12 fejlesztői változatot. A OnePlus majdnem bekerült jelzett hírünkbe, aztán, úgy tűnik, néhány pórul járt Never Settle rajongó visszajelzése után máris leállították az Android 12 Beta 1 megosztását a OnePlus 9 és 9 Próra – a kapcsolódó hivatalos fórumtéma a nevekre kattintva érhető el. Ebben a pillanatban nem világos, mikor lesz újra elérhető, hírünk így elévülhet, mindenesetre jobb nem hazavágni a mobilt egy hibás kiadás miatt.

Persze épp ennek a fenyegetése teszi sokak számára vonzóvá a dolgot – ez biztos olyan, mint a bungee jumping vagy a szárnyasruha-repülés, csak geekeknek. A Realme részéről a GT jelentkezett be Android 12 bétára, igaz: első körben a kínai belpiacra korlátozva, a HMD Global pedig a Nokia X20-ra ígéri. Várható végül a csomag a Sharp Aquos R6-ra is, csak még piacra kell kerülnie, hiszen épphogy túl van a bejelentésen, és egyelőre az is Japánra korlátozott, azaz a béta tesztelgetés csak ott és valamivel később indul. Nem kizárt, hogy a közeljövőben más márkák is bejelentkeznek az Android 12 programra, de az eddigi lista se szerény, nézzük felsorolásszerűen: Asus, Google, OnePlus, Oppo, Nokia, Realme, Sharp, Tecno, TCL, Vivo, Xiaomi és ZTE.

Előzmények

Hirdetés