Hirdetés

Javítja a Samsung a Galaxy S22 Ultra GPS hibáját

A Samsung fórumain többen jeleztek problémát, a gyártó tudomásul vette a hiba létezését és dolgozik a megoldáson.

Számos európai Galaxy S22 Ultra felhasználó jelzett GPS problémákat a Samsung hivatalos fórumain. A GPS jel elvesztése sokaknál együtt jelentkezett az instabil Bluetooth kapcsolattal és az S Pen rendszeres lecsatlakozásával. Számos megoldási kísérlet volt a jelenség kiiktatására, az egyik nyilván a készülék újraindítása, ez viszont csak ideig-óráig oldotta meg a problémát.

A készülék látszólag kommunikál a műholdakkal, a GPS aktív, a Google Maps és más, navigációt használó alkalmazások viszont nem kapnak jelet. A jelenség teljesen esetleges, gyakran menet közben áll le a navigáció, ami érthetően módon igen bosszantó. A Samsung hivatalosan tudomásul vette és elismerte a probléma létezését, dolgoznak a megoldáson, a frissítés pontos időpontját azonban egyelőre nem közölték.


[+]

Ezt a problémát, illetve hibaegyüttest én magam speciel nem tapasztaltam, az adatkapcsolat viszont hajlamos volt ugyanezt játszani. Látszólag volt WiFi vagy LTE/5G kapcsolat, a készüléken mégsem volt net. Esetenként a WiFi/mobiladat kapcsolat ki-, majd bekapcsolása megoldotta a dolgot, néha viszont újra kellett indítani az eszközt. Konkrétan ezt a problémát, illetve a teljesítménykorlátozást a legutóbbi frissítés szerencsére orvosolta, a felhasználók okkal bízhatnak benne, hogy a GPS és Bluetooth diszfunkcióját is záros határidőn belül megoldja a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés