Japán saját Galaxy A23 5G-t kapott

A szigetország teljesen eltérő képességű és megjelenésű, kompakt készüléket kapott a Samsungtól szintén Galaxy A23 5G néven.

A Samsungra nem jellemző, hogy ugyanazt a készüléket más néven, vagy teljesen más készüléket dob piacra megegyező megnevezéssel, a Galaxy A23 5G-vel mégis ez történt. Úgy tűnik, hogy a japán fogyasztói igények annyira specifikusak és dominánsak, hogy szinte az összes nagy gyártó kénytelen alkalmazkodni ezekhez, még akkor is, ha a globális trendek teljesen más irányba mutatnak.


[+]

A kifejezetten japánra szabott készülékek, például a Sony Ace széria és a most bemutatott Samsung Galaxy A23 5G alapján a japán felhasználók rá sem néznek IP68-as minősítéssel nem rendelkező modellre, ragaszkodnak a 3,5 milliméteres jackhez, igénylik az NFC-tés az 5G hálózati kapcsolatot, illetve az 5 hüvelyk körüli képátlót preferálják. A kamerakésségek és a különlegesebb dizájn viszont nem tűnnek prioritásnak.


[+]

A kizárólag japán piacra készült A23 5G is megfelel ezeknek a kritériumoknak. A készülék leginkább egy belépő szintű Core modellre, illetve a Sony Ace III-ra hasonlít, ami kompakt kialakítást, manapság  már hangsúlyosabbnak számító kávákat és kijelzőbe cseppenő előlapi kamerát jelent. A hátlapon mindössze egy darab 50 megapixeles kamera árválkodik, szelfizni pedig az 5 megapixeles előlapi szenzorral lehet.


[+]

A készülék mindössze 150 x 71 x 9 milliméteres, a "mindössze" pedig természetesen nem a majdnem egy centis vastagságra vonatkozott, amit a kompakt házba épített, 15 wattos teljesítménnyel tölthető 4000 mAh-s telep magyaráz. Kijelzőből 5,8 hüvelykes, HD+ felbontású TFT-t használtak, a rendszert pedig egy Dimensity 700-as szett működteti 4 GB RAM és 64 GB bővíthető belső tárhely mellett. Az eSIM támogatással megspékelt készülék 90 ezer forintnak megfelelő japán jenért választható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés