Hivatalos a Samsung Galaxy A23 5G

Csendben felkerült a gyártó weboldalára a termékinformáció, ár és megjelenési dátum egyelőre nincsen.

Hetek, de inkább hónapok óta pletykálták az év elején bemutatott Galaxy A23 4G testvérének, a Samsung Galaxy A23 5G-nek érkezését. A mobil létezését végül a Samsung a weboldalán keresztül ismerte el, élesítették a termékoldalt, ahol fotókat és specifikációkat lehet látni az új telefonról. A hardveres tulajdonságok listája nem teljes, a kijelző típusa és frissítési sebessége például hiányzik. A méretet tudni legalább: 6,6 hüvelykes átlójú Infinity-V megjelenítő, a lekerekített sarkokkal a felhasználható kijelző terület 6,4 hüvelyk, a 8 megapixeles előlapi kamera pedig csepp alakú notchban lóg be. Vélhetően ugyanarról a PLS TFT LCD-ről van szó, ami a 4G-s változatban is dolgozik, ez azt jelenti, hogy a felbontás 1080 x 2408 pixelen FHD+, a frissítés pedig 60 Hz.

Galaxy A23 5G fekete és fehér színekben.Galaxy A23 5G fekete és fehér színekben. Galaxy A23 5G fekete és fehér színekben. (forrás: Samsung) [+]

A telefon mérete is pontosan megegyezik a Galaxy A23 4G-vel (165,4 x 76,9 x 8,4 milliméter), azonban az új változat 2 grammal nehezebb a maga 197 grammjával. A keret és a hátlap műanyag, az előlapot viszont vélhetően Gorilla Glass 5 üveg védi. Kamerás fronton sincs változás: 50 megapixeles főkamera (f/1,8) optikai képstabilizációval, mellette 5 megapixeles ultraszéles kamera (f/2,2) és két 2 megapixeles (f/2,4) segédegység makró és portréfotózáshoz.

A Samsung Galaxy A23 5G kamerái.
A Samsung Galaxy A23 5G kamerái. (forrás: GSMArena / Samsung) [+]

A processzor más, de a Samsung szokásához hűen a termékoldalon nem kommunikálja típusát, csak annyit, hogy nyolcmagos lapkáról van szó. Az A23 5G korábbi Geekbench eredményei alapján nagyon valószínű, hogy a TSMC 6 nanométeres nodeján készülő Qualcomm Snapdragon 695-ről van szó. RAM terén opció a 4 GB, a 6 GB és a 8 GB is, tárhelyből pedig 64 GB vagy 128 GB van, de a telefon fogad microSD-t, mellyel 1 TB-ig lehet kitolni a tárhelyet. Android 12-re épülő One UI 4.1 az induló rendszer, van 5G-s mobilhálózat támogatás, valamint kétsávos Wi-Fi 5 és Bluetooth 5.1 is a telefonban.

Ahogy az A-széria idei tagjainak legtöbbjénél, az A23 5G-nél is opció a kék és a barack szín.Ahogy az A-széria idei tagjainak legtöbbjénél, az A23 5G-nél is opció a kék és a barack szín. Ahogy az A-széria idei tagjainak legtöbbjénél, az A23 5G-nél is opció a kék és a barack szín. (forrás: Samsung) [+]

A beépített akkumulátor 5000 milliamperórás, a töltés 25 wattal mehet maximum. Arról egyelőre nincs információ, hogy a telefon értékesítése mikor kezdődhet és mennyiért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés