Ekkora telep van az iPhone X-ben

Szeptember 29-én indul hazánkban az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus értékesítése, majd november 3-án a formabontó, az előlap nagy részét kitöltő megjelenítős iPhone X-é, és bár a specifikációkat az Apple nyilvánosságra hozta, a milliamperórában mért akkumulátoradatok, mint mindig, most is hiányoznak a táblázatból. Tavaly sikerült megállapítani, hogy az iPhone 7 1960 mAh-s telepet rejt, közvetlen folytatása, az iPhone 8 hasonló alkatrésze viszont 1821 mAh-sra fogyott, foglalta össze a PhoneArena.

Az iPhone 8 Plus és az iPhone 8 egymás mellett
Az iPhone 8 Plus és az iPhone 8 egymás mellett [+]

Az iPhone 8 Plus akkumulátora is konzervatívabb (2675 mAh, az iPhone 7 Plusé 2900 mAh), ami azért érdekes, mert mindkét új modell tömege megnőtt, miközben képátlójuk nem változott: 4,7" és 5,5". Ennek például a vezetékmentes töltéshez szükséges technológia is lehet az oka. Az iPhone X nyúlánkabb, 5,8 hüvelykes OLED panelt kapott, amely az iPhone 8 Plusnál jóval kisebb házban foglal helyet, mégis ennek a legkövérebb a telepe: a TENAA adatai szerint 2716 mAh-s.

Az iPhone X
Az iPhone X [+]

Jegyezzük meg: a puszta adatok nincsenek egyenes arányban az üzemidővel, az A11 Bionic SoC például 10 nm-es gyártástechnológiájával próbál meg takarékoskodni. Így lehet, hogy az iPhone 7 és 8, valamint az X egyaránt 12 órányi LTE netezésre képes az Apple adatai szerint, a 7 Plus és a 8 Plus pedig 13 órányi böngészésre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés