13 millió eladott iPhone az első hétvégén

Az Apple, nem meglepő módon, nagy büszkén jelentette be, hogy minden eddigi rekordot megdöntött a legújabb generációs mobiljaival, vagyis az iPhone 6s-sel és a 6s Plusszal. A két készülék együttesen 13 milliós darabszámban talált gazdára az első hétvégén, pedig még csak tizenkét országban, Ausztráliában Kanadában, Kínában, Franciaországban, Hongkongban, Németországban, Japánban, Új-Zélandon, Puerto Ricóban, Szingapúrban, az Egyesült Királyságban és az USA-ban érhetők el. Hogy még meggyőzőbbnek látszódjanak az adatok, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus "csupán" 10 milliós startot tudhatott maga mögött.

A java ráadásul még hátravan, hiszen az első hétvége után hamarosan a következő körös országok ugranak előtérbe. A negyven helyszínen október 9-től vásárolhatóak meg majd az új eszközök, ezek közé tartoznak a következők: Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia, Bulgária, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Görögország, Izland, Magyarország, Grönland, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Liechtenstein, Man-sziget, Luxemburg, Maldiv-szigetek, Mexikó, Monaco, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Romania, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc és Tajvan.

A sor egy nappal később folytatódik Bahreinnel, Jordániával, Kuvaittal, Katarral, Szaúd-Arábiával és az Egyesült Arab Emirátusokkal. A következő időbeli állomás október 16-a, amikor már India, Malajzia, Törökország lakosai is kezükbe vehetik a telefonokat, év végéig pedig 130 országba eljutnak majd a legfrissebb iPhone-ok. Hogy aztán végül milyen eredménnyel zárja az idei évet az Apple, azt még nem lehet tudni, de az elemzők és a részvényesek ezek után aligha fognak negatív jövőképet festeni. Már ami az almás cég életét illeti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Nehéz megjósolni az iPhone 6s jövőjét

    Egyes elemzők szerint lassulni, második szerint nőni fog a legújabb generációs Apple készülékek eladása, bár az első rekordhétvége óta konkrét számokról egyelőre még nem nyilatkoztak a cupertinóiak.

Előzmények

Hirdetés