iOS 14-kompatibilitási listáról szólnak a hírek

A szokásos Apple-pletykaáradat középpontjában az iOS és az iPad OS áll, de persze a hivatalos bemutatóval biztosan kell várnunk nyárig.

Ha épp nincs forró iPhone-téma, az elemzők vagy a tematikus szakportálok akkor is csinálnak, most egy egészen nagy csokor gyűlt össze. A Cowen elemzőcsapat állítása szerint 2020 január 1 és március 31 között 6 millió iPhone SE2 (piaci szerepét tekintve vélhetően az iPhone 8-at leváltó iPhone 9-ről beszélünk) kerül legyártásra, a bemutatás és a piacra kerülés a tavasz legelején kezdődhet meg, az árazás pedig várhatóan a harmadik születésnapjára készülő előd jelenlegi árával lesz egy nagyságrenden.

Most még iPhone 8 és 8 Plus is van az Apple hivatalos kínálatában, de jó eséllyel már nem sokáig
Most még iPhone 8 és 8 Plus is van az Apple hivatalos kínálatában, de jó eséllyel már nem sokáig [+]

A fent említett időszakban a teljes legyártott iPhone-mennyiség 12%-át adhatja a legolcsóbb modell, ami azt feltételezi, hogy a jelenleg futó 11-szériától is jó eredményeket várnak. Ha a teljes Apple üzleti évet nézzük (2019 október 1-től 2020 szeptember 29-ig), akkor 195 milliónyi szállított iPhone-ról beszél az elemző, az 5G-s iPhone-ok pedig már a 2021-es üzleti évben fognak érkezni.

Hirdetés

A 9to5Mac is átvette a francia iPhonesoft hírét, miszerint az összes iOS 13-as eszköz iOS 14-re fog frissülni, így tehát az iPhone 6S és SE-vonalig visszamenően mindegyik eszköz tulajdonosa találkozni fog a frissítéssel idén. Az iOS 14 újdonságairól egyelőre még csak fejlesztői vonatkozásban lehetett hallani, állítólag az új főverziótól már hatékonyabb, gyorsabb béta programmal segítik majd az alkalmazásfejlesztőket, hogy mire a végleges iOS eljut mindenkihez, a felhasználók kedvenc programjai hibamentesebben fussanak. Az iPad OS 14 kapcsán az iPad Mini 4 és az iPad Air 2 támogatása szűnhet meg (jó eséllyel az A8 és A8X chipek öregedtek ki).

iOS 13 (és a hír alapján iOS 14) kompatibilis telefonok

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE + iPod touch (7th generation)

Feltételezetten iPadOS 14 kompatibilis tabletek

12.9-inch iPad Pro, 11-inch iPad Pro, 10.5-inch iPad Pro, 9.7-inch iPad Pro, iPad (6th generation). iPad (5th generation). iPad mini (5th generation), iPad Air (3rd generation)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés