IFA 2018: Android One rendszerrel jött két új Moto

Elég meglepő, hogy mindezidáig pont a Moto nem hozott a piacra Android One platformos telefont, hiszen hagyományosan ők az egyik olyan gyártó, akik egyébként is különösebb módosítások nélkül haszálják a Google rendszerét, ráadásul a frissítések is általában hamar érkeznek. Az is meglepő volt, hogy a Lenovo Tech Life '18 nevű, tényleg nagyszabású, az IFA előtti estén megtartott rendezvényükön egy mukkot sem ejtettek a két újdonságról és ezek ki sem voltak állítva, pedig az 5G-s MotoModra kitértek a prezentáció során.


[+]

Az IFA első napján viszont már meg lehetett nézni a két újdonságot, amelyekben az a közös, hogy az Android One platformra épülnek, illetve mindkettő középkategóriás telefon. A Moto One a kisebb termék, de ez is 5,9 inches kijelzővel rendelkezik, plusz egy szenzorszigettel és relatív alacsony, 720 x 1520 pixeles felbontással. A gép lelke egy Qualcomm Snapdragon 625-ös chipset, ami távolról sem a legfrissebb eresztés, több mint két éves SoC, viszont a mellérakott 4 GB RAM sokat fog lendíteni a rendszer tempóján.


[+]

A hátlapon két kamera van, az elsődleges szenzor 13 megapixeles képet rögzít, a másik inkább csak segédszenzor a maga 2 megapixeles felbontásával. Van ujjlenyomat-olvasó, 3,5 mm-es jack csatlakozó és Type-C csatlakozó is alul, az akkumulátor pedig 3000 mAh-s, amit a Moto féle TurboPower technológiával gyorsan fel lehet tölteni.


[+]

A Moto One Power kissé erősebb és kissé nagyobb masina. Itt már 6,2 inches a kijelző, egy lépéssel nagyobb a felbontás is, hiszen 1080 x 2246 pixeles, a szenzorsziget viszont itt is markánsan beleharap a felső sávba. A chipset a 636-os Snapdragon, a RAM mérete kiszereléstől függően 3, illetve 4 GB, a tárhely pedig ehhez igazodva 32, vagy 64 GB méretű lehet.


[+]

A hátlapon levő kamerapáros felbontása nagyobb, a fő szenzor 16 megapixelt tud, a segédmodul 5 megapixelre alkalmas, az akkumulátor pedig 5000 mAh-s, ami a gyártó szerint simán hozza a kétnapos üzemidőt. Ugyanakkor egyelőre a Lenovo az indiai piacra vezeti csak be, pedig pont az üzemidő miatt simán lenne rá igény felénk is, noha ahhoz ütőképes árazásra is szükség lenne. A Moto One ára 300 euró körül lesz majd, ami kissé túlzónak tűnik, a One Power kapcsán viszont nem kommunikáltak árát, lévén egyelőre a mi régiónkban nem lesz elérhető.

Hirdetés