Hirdetés

IFA 2017: Bemutatkozott a Sony Xperia XA1 Plus

Ha csak egy kis plusz kell az XA1-hez képest: 5,5 hüvelykes kijelzővel látták el a középkategóriás gépet, végre van ujjlenyomat-olvasó, az akkumulátort pedig jelentősen megnövelték.

Az 5 hüvelykes Xperia XA1 és a 6 hüvelykes Xperia XA1 Ultra között méretben félúton, Full HD felbontású, 5,5 hüvelykes kijelzővel foglalja el helyét a Sony palettáján az Xperia XA1 Plus, ami egyébként 155 x 75 x 8,7 milliméteres dimenziókkal, 198 grammos tömeggel és a jellegzetes formatervvel mutatkozott be. Elöl természetesen üveg borítja, a kerete fémből, a hátlapja pedig műanyagból készült.

A formaterv lényegében változatlan
A formaterv lényegében változatlan [+]

Ami a hardveres oldalt illeti, nem kell szégyenkeznie, de újat sem mutat, ugyanaz a MediaTek MT6757, ismertebb nevén Helio P20 lapka van benne, mint a kisebb testvérben. Ennek megfelelően nyolcmagos, 4 x 2,3 + 4 x 1,6 GHz-s Cortex-A53 processzor, 16 nanométeres gyártástechnológia és Mali-T880 MP2 grafikai egység szerepel a paraméterek között.

Visszafogott és elegáns a fekete, jóval feltűnőbb a kék Visszafogott és elegáns a fekete, jóval feltűnőbb a kék
Visszafogott és elegáns a fekete, jóval feltűnőbb a kék [+]

A legtöbb piacon 4 GB RAM-mal és 32 GB-os belső tárolóval kerül forgalomba, de a dél-amerikai piacon biztosan 3 GB RAM-mal startol. Szintén régióspecifikus különbséget jelent az ujjlenyomat-olvasó, ami nem minden piacon kerül a bekapcsológombba, várhatóan az európai modellek egyébként megkapják a biztonságos és gyors rendszert.

Az arany és a pink is kimondottan jól néz ki, ez utóbbi sem rikító Az arany és a pink is kimondottan jól néz ki, ez utóbbi sem rikító
Az arany és a pink is kimondottan jól néz ki, ez utóbbi sem rikító [+]

A kamera szintén nem teljesen új, a 23 megapixeles, PDAF-képességekkel és 24 milliméteres gyújtótávolságú, f/2-es optikával szerelt rendszert láttuk már korábban is, a végeredmény várhatóan rendben lesz. Nem maradt el a hátlapi, ledes vaku, elöl pedig 8 megapixeles, szintén f/2-es kamera dolgozik a lehető legjobb szelfikért. Nem maradt el a fizikai, kétállású exponálógomb sem, aminek nyilvánvalóan sokan örülni fognak. Ahogy az várható volt, USB Type-C csatlakozót kapott, illetve van benne NFC, 4.2-es Bluetooth (AptX-képességekkel, LDAC viszont továbbra sincs) és VoLTE-vel. A 4G egyébként szintén régiófüggően lehet Cat.4-es vagy Cat.6-os.

Várhatóan csak az észak-amerikai régióban marad ki az ujjlenyomat-olvasó
Várhatóan csak az észak-amerikai régióban marad ki az ujjlenyomat-olvasó [+]

A hátlap alatt lévő akkumulátor 3430 mAh kapacitású, papíron tehát kisebb és nagyobb testvéréhez képest is komoly előrelépést mutat, ráadásul MediaTek Pump Express+ 2.0-alapokra épülő Qnovo adaptív gyorstöltés is kiegészíti az extralistát. Színopciók tekintetében fekete, kék, arany és rózsaszín opció várható, a forgalmazás ősztől – leghamarabb októberben – indul meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Újabb oreós Xperia érkezhet

    A H4233 kódjelű Sony tesztmobil paraméterei kísértetiesen hasonlítanak az XA1 Ultrához, viszont a GFX Bench szerint más az SoC.

Előzmények

  • Sony Xperia XA1 Ultra - felskálázva

    A Sony XA1 phablet változata majdnem pont ugyanazt tudja, eggyel több RAM-mal, és lényegesen nagyobb kijelzővel. Minden más megegyezik vektorosan 6 hüvelykre húzva.

  • Sony Xperia XA1 - XArvashibáktól mentes

    Modellfrissítéshez érkezett a japán gyártó középkategóriása, kicsit szögletesebb a forma, frissült a hardver és a kamera, de alapjaiban nem sokat változott. De vajon mire elég a 2300 mAh kapacitású akkumulátor?

  • Sony Xperia XA - keretcsökkentés

    Az új X-sorozat legolcsóbb tagja is kissé drágára sikeredett, noha vannak tagadhatatlanul kellemes funkciói, kifejezetten kézbeillő és jól használható. Kiegyensúlyozott, komoly hibáktól mentes.

Hirdetés