ASUS Zenfone 5 - harmónia öt inchen

Bevezető

A Mobilarena történetében először idén januárban jutottunk ki a CES-re, a Las Vegasban megrendezett kiállításra. Sok szempontból is érdemes volt ilyen messzire elrepülnünk, nyilván vonzó volt az Államok nyugati része turisztikai szempontból is, de a CES sok bejelentést is tartogatott. Ezek egyike volt az ASUS rendezvénye, ahol egyebek mellett az új Zenfone modelleket mutatta be a tajvani gyártó, s már akkor is látszott, hogy a három méretben készülő termékcsalád középső darabja lesz a legígéretesebb.

ASUS Zenfone 5 előlap és kijelző
[+]

Ígéretes volt, ígéret is maradt — legalábbis itthon, mivel az ASUS hazai képviselete sehogyan sem tudta végül megoldani, hogy a Zenfone-ok közül bármelyiket is hivatalosan forgalmazzák itthon, bár most újabban azt pusmogják, hogy az év utolsó negyedében mégis megjelenhet a magyar piacon a Zenfone-ok egy része. Szerencsére a mai világban ez nem akadálya annak, hogy aki tényleg ez Zenfone-t szeretne, az meg tudja rendelni, így jutott el hozzánk is a tesztkészülék. Minden teher megfizetése után megállt a végösszeg 60 ezer forint környékén, ami nem tűnik irreális árnak, legalábbis, ha azt nézzük, hogy egy kétmagos Intel processzoros, HD kijelzős okostelefont kapunk cserébe, amin az ASUS saját felhasználói felülete teljesít szolgálatot.

ASUS Zenfone 5 oldalról
[+]

Az ASUS egyik vezetőjével az MWC-n interjút is tudtunk csinálni, Benson Lin akkor elmondta, hogy az ASUS kiemelten fókuszál a mobil termékekre, a notebookok és a tabletek mellett a telefonok adják a vállalat harmadik pillérét. Amikor a Zenfone sorozatról beszélgettünk, akkor kiemelte, hogy ez a három lépcsős termékcsalád szerinte lefedi a középkategóriás elvárásokat, miközben a versenyképes ár mellett a cég szinte összes innovációját bele tudták pakolni. Ilyen a Pixelmaster technológia, ami a sötétben történő fotózást segíti, vagy az a sok-sok szolgáltatás, ami alaphangon benne van az összes ASUS telefonban. Hogy ezek a hétköznapok során mennyire tudják megkülönböztetni az ASUS modelljeit a többiektől — nos, erről (is) szól ez a cikk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés