IFA 2014: Lekanyarodik a Galaxy Note Edge kijelzője oldalra

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Samsung az idei IFA alkalmával bemutatta a Note széria legfrissebb darabját, a Note 4-et. Ám nem álltak meg itt, ugyanezzel a hardverrel és funkcionalitással ugyan, de egészen újszerű kijelzővel egy testvérmodellről is lerántotta a leplet a koreai gyártó, ez pedig a Note Edge nevet kapta.


[+]

A trükk a készülék egyik (szemből nézve jobb) oldalára lehajló kijelzőben rejlik. Nem nagyon kell mutogatni az embereknek, hogy miről van szó, egyből látszik, hogy a Note Edge más, mint eddig bármi. Jogos a kérdés: vajon a Samsung szerint mire jó ez a megoldás? Mondhatnánk, hogy a választ még maga a gyártó is keresi, hiszen a készülék bemutatásával egyidőben elérhető vált fejlesztők számára az az SDK, amivel androidos alkalmazásaikat alkalmassá tehetik arra, hogy a Note Edge legörbülő kijelzőjének sávját használják.


[+]

Persze maga a Samsung is rengeteg gyári megoldással próbál kedvet csinálni az Edge-hez. Tetszőleges ikonokat kitehetünk ide oldalra, érkezhetnek ide az értesítések, megjelenhetnek az időjárási adatok, de van éjjeli mód is, ami éjszaka fekete alapon fehéres színnel jelzi az időt, hogy rémálmunkból felriadva a kijelző felélesztése nélkül is lássuk, hogy még mennyi ideig tudunk visszaaludni. Ha fektetett módban használjuk a telefont, akkor például videózás közben a vezérlőgombok ide kerülnek, illetve teljes képernyős alkalmazások futtatása során a bejövő értesítések is az oldalra kanyarodó csíkon jelennek meg. Jópofa, hogy fotózásnál is ide csúsznak át a beállítások, de indítható innen stopper, zseblámpa, a legjobb poén pedig, hogy egy mérethelyes vonalzót is kérhetünk oldalra.


[+]

A Note 4-ről tudjuk, hogy októberben jelenik meg, a Note Edge kapcsán csak annyit mondtak, hogy hamarosan ez is elérhető lesz bizonyos piacokon. A formabontó phablet ára egyelőre még nem ismert, pedig már készültek hozzá olyan tokok is, amelyek láttatni engedik az oldalsó kijelzőt. Az újdonságról videót is vettünk:

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • Készül a memória LCD kijelző

    A Hongkongi Tudományegyetem folyadékkristályos kijelzője az elektronikus tintához hasonlóan elektromos áram nélkül is évekig képes megőrizni a kijelzett tartalmat.

  • Samsung Galaxy Note Edge - a holnap határán

    A koreaiak különleges phabletjének oldalt lekonyul a kijelzője, ami nem gyártási hiba, hanem az amúgy is remek Note 4 funkcióinak további bővítése.

Hirdetés