IFA 2014: Az Alcatel erős és zeneileg is képzett hőst teremtett

Hirdetés

Az Alcatel egyre erősebb világszerte, a kínai TCL égisze alá tartozó brand a tíz legnagyobb okostelefonos gyártó közé is beverekedte magát a közelmúltban. Ennek megfelelően egy nagyszabású rendezvény keretében mutatkoztak be az újdonságok, amelyek közül a prímet mindenképpen a Hero 2 vitte nem csak azért, mert sokat fejlődött az elődhöz képest, hanem egy-két extra tulajdonságával is felhívja magára a figyelmet.


[+]

A Hero 2 6 hüvelykes kijelzője egyértelműen a phabletek közé helyezi az Alcatel üdvöskéjét. A Full HD felbontású IPS panel betekintési szögei és fényereje kifejezetten impozánsnak mondhatók, a csupán 7,9 milliméteres vastagságú eszköz burkolata vízlepergető, az előlapot pedig Dragontrail Glass védi a sérülésektől.


[+]

A burkolat alatt nyolcmagos MediaTek SoC-t találunk, az MT6592 magonként 2 GHz-en ketyeg, a RAM mérete pedig 2 GB. A belső tárhely 16 gigányi, de microSD-vel ezt tovább bővíthetjük. Adatkommunikációs szempontból sincs oka szégyenkeznie a terméknek, hiszen 4G hálózatokon is képes működni, van benne 4.0-s Bluetooth, GPS és WiFi-modul is. A lapos készüléktestben 3100 mAh teljesítményű akkumulátor található, a szoftverben jól paraméterezhető energiatakarékos üzemmódokat is találunk. A rendszer az Android 4.4-es felületének némiképp átdolgozott kiadása, de számos extra funkciót építettek bele az Alcatel mérnökei.


[+]

A Hero 2 alsó részéből előhúzható stylus nem csak a telefon alapvető vezérlésére alkalmas, hanem dedikált jegyzetelő appal is készültek a kínaiak. Ez arra is képes, hogy matematikai műveleteket is felismerjen és azokat egyből el is végezze. Az igazán nagy dobást azonban a zenei funkciók jelentik, a szerényen csak "HiFi Sound" néven emlegetett eszköztár több kiegészítő és alkalmazás összessége, amelyek igény szerint megvásárolhatók a Hero 2 mellé. A különböző flipcover tokok között találunk egy MagicFlip DJ nevű verziót, amelynek érdekessége, hogy kinyitás után a belső fele is egy érintésérzékeny kijelzőt rejt, egy alkalmazás segítségével pedig DJ szerepkört is betölthetünk, több zenét mixelhetünk össze különböző effektekkel, az Alcatel pedig ehhez egy DJ fejhallgatót is bemutatott, amely szintén külön vásárolható meg. A cég a funkció népszerűsítése kapcsán Avicii-t kérte fel, hogy legyen a Hero 2 egyik arca, aki egyébként a sajtóbemutató után egy igen komoly koncertet is lezavart.


[+]

A Hero 2 mellé egy másodlagos, apró kontroller is elérhető, ennek Sidekick 2 a neve. Az érintésérzékeny kijelzővel megáldott, apró méretű távirányítóval tudunk telefonálni anélkül, hogy a 6 hüvelykes phabletet elő kéne vennünk, lehet vezérelni a zenelejátszást, a Miracast kapcsolaton történő prezentációk léptetését és mivel infra beamer is van a tetején, ezért az otthoni tévét is képes lehet távirányítani. A Sidekick 2 és a Hero 2 között Bluetooth kapcsolat segítségével mennek az információk.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Hirdetés