IFA 2014: E-ink kijelzős karperec a Sony-tól

A Sony nem véletlenül csigázta fel az érdeklődő újságírókat, már a sajtótájékoztató elején leszögezték, hogy megannyi újdonságot mutatnak majd be. Megújult például a Z sorozat, kijött egy új tablet, frissült a SmartWatch széria, plusz utódot kapott a SmartBand is, az újdonság a SmartBand Talk nevet kapta.

Sony SmartBand Talk elölről
[+]

A 23,5 x 9,5 milliméteres kiterjedéssel és 24 grammos tömeggel bíró karperec 1,4 hüvelykes e-ink kijelzőt kapott, mely fekete és fehér színekben jelzi ki a tartalmat, a képsűrűség a gyártó szerint 194 ppi. Szerencsére a Sony itt sem hagyta el az IP68 védettséget, vagyis a kütyü is teljes mértékben ellenáll a pornak, és a vízbe merülést is bírja egy méterig és fél óráig. A hardveres gomboknak köszönhetően a menüt, valamint a hangerőszabályzást érjük el, a beépített mikrofonnak, a koppintásnak és más gesztusoknak hála pedig a hangalapú vezérlést is pillanatok alatt elérjük.

Sony SmartBand Talk elölről
[+]

A SmartBand Talkban gyorsulásmérő és szintmérő (magasságmérő) kapott helyet, a kapcsolatfelvétel pedig Bluetooth 4.0-n és NFC-n keresztül történik. A hátlap alatt egy 65 mAh kapacitású energiaforrást találunk, mely a Sony szerint 3 napos üzemidőt biztosít. A csatlakoztatáshoz egyébként minimum egy Android 4.4 KitKat operációs rendszert futtató készülékre lesz szükségünk. A számos színben (fekete, fehér, zöld, piros, rózsaszín) debütáló termék az ősz folyamán lesz megvásárolható.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés