Hirdetés

Huawei Experience: Megújult az Assistant Today híroldal

Az EMUI rendszer kezdőképernyőjéhez hasznos kereső, hírolvasó és kártyagyűjtemény tartozik.

Az androidos telefonok kezdőképernyője nem csak testreszabható, az ikonok mellé hasznos widgeteket, gyorsindítókat és weblinkeket pakolhatunk. Az HMS-es telefonok efféle főlapjaitól balra pedig az Assistant Today egész oldalas hírolvasó és eszköztár kapott helyet, amely soha nem volt ennyire jól felszerelt. Fentről lefele nézve rendszerszintű keresősáv, testreszabható ikonpakk, kisebb-nagyobb információs kártyák és a hírcsatorna friss bejegyzései kaptak helyet, egypöccintéses frissítéssel.

[+]

A Huawei fiókunkkal és az egész mobilos rendszerrel összedolgozó kereső igen hasznos, hiszen kutakodik az alkalmazások, a fájlok, az e-mailek, a beállítások, a jegyzetek, a naptárbejegyzések, az optimalizáló, a keresési előzmények és a webes találatok között. A kereső főoldalán megjelenik pár gyakran használt alkalmazásikon és néhány, amit a Huawei Today javasol telepítésre, hazai fejlesztésűeket beleértve. A keresőmotor a webes találatokhoz lehet a Bing, a Petal vagy a Seznam, és eldönthetjük, hogy kérünk-e személyre szabott hirdetéseket, illetve segítjük-e a fejlesztőket anonim adatok megosztásával.

[+]

A keresősávtól jobbra QR-kódolvasó, illetve intelligens képfelismerő szolgáltatás is elérhető, elvégre a HMS több mesterséges intelligencián alapuló algoritmus bevet a hatékonyabb találatokért. Az Assistant Today főoldalán, a keresősáv alá odadobálhatunk pár kedvenc indítóikont, avagy olyan gyorsfunkciót, mint mondjuk az új névjegy gyors hozzáadása, új naptárbejegyzés, jegyzetkészítés indítása, hangfelvétel, ébresztés vagy mondjuk a kijelző paramétereinek beállítása.

[+]

Mindjárt alatta, Pillanatok néven apró kártyákkal lehet teleszórni az Assistant oldalt, amelyek egészen parányitól nagyobb darabig variálhatók. Akad kártyája például az Időjárásnak, a Huawei Egészségnek, a Naptárnak, az AppGallery népszerű alkalmazásainak vagy a Digitális egyensúlynak, amely mobilszokásainkat követi.

[+]

Más Huawei és harmadik féltől származó szolgáltatások is kiválaszthatók, a Sportnak például az Enetpulse, az e-sportoknak pedig a SofaScore az adatszolgáltatója. Számos sportág, illetve csapat közül választhatjuk ki a bennünket érdeklőket, hogy friss eredményeket kapjunk, avagy a kártyára bökve a sportnaptárat és egyéb információkat megtekintsünk. Megemlíthető még az eSky repülőjegyek foglalására vagy a FRVR kártyája, amely telepítés nélkül indít játékokat.


[+]

Az Assistant Todayt persze a legtöbben hírolvasó szolgáltatásért használják, és szép számban, sokrétű forrásokból kapunk kártyaszerű válogatást, leginkább hazai merítésből, a Microsoft vagy a Squid News közbenjárásával. A bejegyzésekre kattintva természetesen az egész hírt vagy bejegyzést elolvashatjuk, sőt: Microsoft fiókunkba is bejelentkezhetünk a preferenciák testreszabásáért. Ennyit tud az Assistant Today főoldal, ami persze rengeteg, mégis egyszerűen jelenik meg főoldalán sok hasznos és érdekes dolog. Ha pedig korábban eltávolítottuk volna, akkor az EMUI kezdőképernyőjén két ujjunkat összepöccintve, a beállítások között állíthatjuk ismét vissza.

Előzmények