Csúcskategóriás visszatérésre készül a HTC

Az új vezérigazgató elismeri a cég mobilos hibáit, és ígéri: a hardverre és a kamerákra épül következő zászlóshajójuk.

A HTC a mobilpiac egyik nagy szereplőjéből lényegében egy VR cég lett, amely alig gyárt már okostelefonokat, ez az átmenet pedig negyedéves és 30 napos veszteségek végeláthatatlan sorát hozta. Ám szeptemberben éppen a VR biznisz lendített a bevételeken, ennek financiális sikeréből pedig hamarosan az okostelefonok is profitálhatnak. Yves Maitre pár hete váltotta a társalapító Cher Wangot a HTC vezérigazgatói székében, és az Orange telekommunikációs vállalat korábbi szakembereként tisztában van az 5G éra kulcsszerepével a következő évtizedben.

Yves Maitre, a HTC új vezérigazgatója
Yves Maitre, a HTC új vezérigazgatója (forrás: TechCrunch)

A TechCrunch Disrupt eseményén Maitre önkritikusan elmondta: „a HTC nem fordított elég energiát a mobilos hardverekre, míg az Apple, a Samsung és újabban a Huawei elképesztően sok munkaerőt terelt saját technológiáik fejlesztésére. Mi nem, ugyanis a VR innovációkra fordítottuk erőforrásainkat, a mobilpiacon pedig rosszul időzítettünk. Azonban még mindig komoly lehetőségeink és csapatunk van, hogy az elmúlt időszak tendenciáit megfordítsuk.”


Az U12+ volt az utolsó HTC csúcsmobil, és csúnyán elhasalt a pénztáraknál [+]

Az 5G elterjedése a készülékszinten is komoly összegekkel jár, a HTC éppen ezért nem is a feltörekvő piacokra, hanem a prémium árszegmensre kíván fókuszálni, hiszen ez lehet a szűkülő mobilpiac húzóágazata. Maitre kiemeli: a telekommunikáció mellett a hardveres fejlesztésekre és a kamerára kívánnak ráfeküdni a következő hónapokban, ami 2020-as mobilos visszatérést vetíthet előre. Igaz, ha az 5G lassabban terjed el szolgáltatói és felhasználói oldalról, akkor nem feltétlenül fog a gyártó beleugrani egy U12+-féle kalandba, ami ugye elég rosszul sült el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés