HP: mobil ezermesterek telefon és GPS funkciókkal

A következő hetek folyamán az üzletekbe kerülő két új HP kéziszámítógép, az iPAQ hw6510 és hw6515 az InfoSyncWorld szerint az idei nyár hét legfigyelemreméltóbb mobil eszköze között foglal helyet – azzal együtt is, hogy, amint a lap írja, „Wolksvagen (!) motorral hajtott Ferrarihoz” hasonlatosak. A várhatóan 130-150 ezer forintnak megfelelő áron megvásárolható eszközöket minden bizonnyal 312 MHz-en üzemelő Intel PXA270-es processzoruk miatt érte a kritika, azonban a nyers erő ezúttal valóban nem minden.

A hw6500-as széria két kezdő tagja nem pusztán PDA-ként használható, hiszen egy négysávos GSM-telefont integráltak beléjük GPRS- és EDGE-támogatással, valamint beépített GPS-vevőjüknek és a mellékelt szoftvernek köszönhetően teljes értékű navigációs rendszerként is igénybe vehetők.

A belső memória 64 MB ROM-ból és 64 MB SDRAM-ból tevődik össze, és SD/MMC kártyákkal lehet tovább bővíteni. A qwerty billentyűzet miatt a transzflektív, 65 ezer színnel szolgáló kijelző kissé összement: a 3 hüvelykes képátló 240x240 pixelt takar. A hw6500-asok interfészei között az SDIO-n kívül megtalálható a Bluetooth, az infravörös, a soros és az USB 1.1 (kliens) port, továbbá egy fejhallgató-csatlakozó.

A hw6515 jelzésű modell egy 1,3 megapixeles (1280x1024 maximális felbontású), vakuval kiegészített kamerát is tartalmaz, míg a hw6510-ből ez hiányzik. A 7,1 x 2,1 x 11,8 centiméteres, 165 grammot nyomó kis készülékek áramellátója egy cserélhető 1200 mAh-s lítiumion akkumulátor.

A hardverhez a Windows Mobile 2003 SE Phone Edition operációs rendszer jár, a mellékelt szoftvercsomag részeként pedig egyebek mellett a Pocket Word, Excel, Internet Explorer, a Windows Media Player 10, számos, a különféle kommunikációs lehetőségeket (e-mail, sms, mms, azonnali üzenetküldés stb.) kiaknázó program, a HP Image Zone képszerkesztő, a biztonsági mentéseket készítő HP iPAQ Backup, valamint a TomTom navigációs szoftver említendő. A processzor sebessége ezenkívül már lehetővé teszi például a Skype futtatását is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés