Megérkezett a LifeDrive

A palmOne bemutatta legújabb „Mobile Manager” kéziszámítógép-sorozatának első tagját, a LifeDrive-ot. A készülék egy 4 GB-os Hitachi Microdrive merevlemezt is tartalmaz, amelyből 3,85 GB áll a felhasználó rendelkezésére, akinek így módja van komolyabb multimédiás fájlok tárolására is.

Hirdetés

A rendszer szíve egy 416 MHz-es Intel XScale processzor. A beépített ROM-on és flash memórián kívül a LifeDrive természetesen memóriakártyákat is kezel, az SD és MMC formátumnak megfelelőket. A megjelenítésért egy 320x480 pixel felbontású, transzflektív TFT-kijelző felel, amely 65 ezer szín megkülönböztetésére képes, tartalma pedig a használat módjától függően 90 fokban elforgatható.

A gyártó új PDA-ját végre a gyors USB 2.0 porttal ruházza fel, de mód van Bluetooth 1.1 és IEEE 802.11b szabvány szerinti, illetve infrás vezeték nélküli kommunikációra is. Bizonyos bővítőkártyák az SDIO aljzat révén foghatók munkára; fejhallgató egy 3,5 mm-es sztereó csatlakozón kapcsolható rá.

A Palm OS 5.4 operációs rendszerrel érkező géphez számos szoftvert mellékelnek – a csomag része az elmaradhatatlan határidőnaplón kívül többféle kommunikációs alkalmazás, webböngésző, e-mail kliens (POP3-, IMAP- és Exchange-támogatással), az Adobe Acrobat Reader és a Microsoft Word-, Excel- és PowerPoint-dokumentumait nemcsak olvasni, hanem szerkeszteni is képes DataViz Documents To Go Professional 7.0. A médialejátszó ASF, MPEG-1 és MPEG-4 videókat is kezel, saját felvételek konvertálásához pedig egy PC-szoftver biztosított.

A LifeDrive egyszerű külső USB-s meghajtóként is használható, a gyártó Windowshoz külön fájlmenedzselő programot is rendelkezésre bocsát. A tárolt adatokat 128 bites titkosítással lehet védeni, a tulajdonos pedig azt is beállíthatja, hogy bizonyos számú sikertelen jelszó-bevitel után törlődjenek a személyes adatok, és álljon vissza az alapértelmezett rendszer. Kellemes funkció, hogy zenehallgatáskor a gép lezárható, így nem lehet véletlenül más programokat elindítani. Az új PDA 193 grammot nyom, mérete 12,1 x 7,3 x 1,9 cm; az áramot egy beépített Li-polimer akkumulátor szolgáltatja. A LifeDrive ajánlott ára 499 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Palm

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés