Exynos chipsetet kap a Galaxy A53 5G

Nem is biztos, hogy jövőre egyáltalán lesz 4G-s változat a Samsung egyik legkedveltebb modelljéből.

Hirdetés

Az A52 elég jól eltalált telefon, az év vége felé érkezett A52s 5G pedig karácsonyi ajánlónkba is bekerült kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálatával és ehhez képest korrekt árazásával. A jövőre - valószínűleg márciusban - érkező utód neve nem meglepetés, ám az A53 a Geekbench adatbázisából származó információk szerint nem Qualcomm, hanem Exynos chipsetet kap, konkrétan az Exynos 1200 dolgozik majd benne, amihez a Mali-G68-as GPU ad majd grafikai támogatás.


[+]

Egyelőre ezt a chipsetet még nem jelentették be, nem is láttuk már piacon levő eszközökben sem, a Samsung nyolcmagos megoldásáról a pontszámok alapján viszont azt lehet mondani, hogy kifejezetten ígéretes, a processzor teljesítmény valahol a Snapdragon 765G szintjén lehet. A Geekbench adataiból az is látszik, hogy 6 GB RAM kerül majd a telefonba (de nem kizárt egy 8 GB RAM-os verzió sem), azt pedig korábbi szivárgások alapján tudjuk, hogy 120 Hz-es képfrissítésű AMOLED kijelzőt, 64 megapixeles kamerát és még három segédszenzort is kap majd a telefon, az ultrszéles biztosnak látszik, de a telés lencsére még ne vegyünk mérget.


[+]

A 3,5 mm-es jack csatlakozótól viszont elbúcsúzhatunk, ahogyan az sem kizárt, hogy ebből a modellből már nem készül olyan változat, amely az 5G hálózatokra nem tud fellépni. Az A-széria idén számos duplikált terméket tartalmazott 4G-s és 5G-s változatokkal, ezeknek a párhuzamosságoknál a száma vélhetően 2022-ben csökken, de az olcsóbb eszközöknél (A23, A13) megmaradhat.

Azóta történt

Hirdetés