Hivatalos a Galaxy XCover 6 Pro

Ütésálló 5G-s telefon érkezett, és kivételesen a kamera sem spórolós.

Megannyi kéminformáció és pletyka után végre hivatalos a Samsung Galaxy XCover 6 Pro, amely szívós házával, Gorilla Glass Victus+ védőüvegével, IP68 védelmével és számos MIL-STD-810H teszt teljesítésével kínál 5G-s okostelefont ipari és extrém környezetbe, vagy csak olyanoknak, akik amúgy is gyakran ejtik le mobiljukat. 168,8 x 79,9 x 9,9 milliméteren és 235 grammon az új XCover kétségtelenül méretes darab, amihez 4050 mAh-s, ritka módon cserélhető akkumulátor tartozik, az USB-C port mellett a telefont pedig külön megvásárolható POGO állványon is tölteni lehet.


[+]

A 6 Pro 6,6"-es és 120 Hz-es TFT LCD panelt kínál - ez azért furcsa, mert manapság több Galaxy A-szériás készülék AMOLED panelje is eléri az 1000 nites pontszerű fénysűrűséget, ami alacsonyabb fényvisszaveréssel és jobb feketékkel társítva ideális technológia lett volna egy direkt kinti használatra termett XCovernek. A Samsung csak 6 nm-es chipről ír, de ezt már sikerült a Snapdragon 778G 5G-ként azonosítani, ami a Bluetooth 5.2-t és a WiFi 6E modemet is garantálja. Mellé 6 GB RAM és 128 GB-os, bővíthető tároló került. A telefon egy és két nanoSIM-es kivitelben kerül forgalomba júliustól.


[+]

Az Android 12-t futtató készülék One UI 4.1-es köntöst kapott és a Samsung ötéves biztonsági, illetve négyéves rendszerfrissítést ígér, ami kétségtelenül remek hír ütésálló vonalon. Nem spórol kifejezetten a kamerás szekció: előre 13 megapixeles egység került (f/2,2, fixfókusz), hátra pedig 50 megapixeles főkamera (f/1,8, autofókusz) és 8 megapixeles ultraszéles (f/2,2, fixfókusz), LED villanóval megtámogatva. Árat a Samsung még nem közölt, és nyilván régiónként változhat, a GSM Arena mindenesetre 600 eurót hallott, ami 237 ezer forintra levetítve bizony a csúcskategóriába repítené az XCover 6 Prót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés