Nagyon kell vigyázni a Lenovo Legion Phone Duel 2-re

Ha a ROG Phone 5-ről megállapítottuk, hogy gyenge a szerkezeti integritás, akkor itt nem tudjuk, mi lenne a megfelelő kifejezés.

Hirdetés

A most bemutatott Lenovo Legion Phone Duel 2 robosztus, nehéz szerkezet, izgalmas ívekkel és határozott koncepcióval. A kialakítás lényegében nem változott, a dizájnt hangsúlyosabbá tették, a belső elrendezést viszont átvariálták a hatékonyabb hőeloszlás és elvezetés érdekében. Ugyanazt a megoldást választották, amit az Asus a ROG Phone 5 esetében. És ez szemmel láthatóan ugyanolyan problémát eredményezett.


[+]

A ROG Phone 5 komolyabb erőbehatásra igen könnyen repedt meg a középvonal mentén, ami az üvegburkolat és a kijelző végét is jelentette. A Lenovo modellje masszívabbnak tűnik a középen vastagabb kialakítás miatt, mégis döbbenetesen könnyű félbe hajtani. Az akkumulátorok mindkét készülékben a szélre kerültek, középen pedig a hűtőrendszer és az alaplap foglal helyet, ami annyiban mindenképpen jó, hogy a töltésteljesítmény drasztikusan növelhető a kisebb kapacitású egységeknek és a köztük lévő nagyobb távolságnak köszönhetően, a legtöbb hőt termelő komponensek pedig távolabb kerülnek a júzer kezétől.

Mindennek viszont úgy tűnik, az az ára, hogy ezekre a készülékekre jobban kell vigyázni, mint a hagyományos, egy darab, nagyobb telepet magukba foglaló eszközökre. A légkiömlők és antennakilépések szintén gyengítik a hosszanti megerősítést nélkülöző vázszerkezetet, úgyhogy ez a jelenség inkább tűnik strukturális jellegzetességnek, mint összeszerelési vagy anyagminőség hibának.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés