Hatalmas lesz a Galaxy Tab S8 Ultra

Ahogy az információhalmaz is, amit a WinFuture osztott meg a Samsung közelgő csúcstabletjeivel kapcsolatban.

Egyelőre nem tudjuk, hogy a Samsung a február 8-ra várt Unpacked eseményen mutatja-e be a Tab S8 szériát az S22 modellek mellett vagy hagy valamit az MWC-re is, mindenesetre a bemutató rohamosan közeledik, ezzel együtt pedig a készülékekre vonatkozó információk is egyre konkrétabbak. A Samsung három táblagéppel készül a Tab S8 szériában, ebből értelemszerűen az Ultra lesz a legnagyobb és sajnos a legnoccsosabb is.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra [+]

14,6 hüvelykes, 2960 x 1848 pixel felbontású, 120 Hz képfrissítéssel dolgozó Super AMOLED panelbe két 12 megapixeles előlapi kamera tolakodik, a Tab S8+ és Tab S8 viszont csak egy-egy, a maradék kávára allokált szelfiegységgel dolgozik. A Tab S8+ marad az AMOLED panelnél 2800 x 1752 pixeles felbontással 12,7 hüvelykes méretben, a Tab S8 viszont LTPS LCD-t kap 11 hüvelykes képátlóval, viszont mindhárom modell 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozik, támogatják a mágnesesen csatlakozó S Pent és Gorilla Glass 5 védelmet tudnak felmutatni.

Hirdetés

A méretkülönbségekből adódóan a készülékek tömege és az akkumulátorkapacitás is eltérő lesz, a legnagyobb telepet értelemszerűen a 728 grammos Ultra kapja 11200 mAh kapacitással, a Tab S8+ 10090 mAh-val gazdálkodhat 567 grammos tömeg mellett, az alig több, mint fél kilós Tab S8-at pedig 8000 mAh tartja életben. Minden másban megegyeznek a tabletek, így az adatkommunikációs képességekben, kamerákban és hardverben is.

Samsung Galaxy Tab S8+ (hátulról egyébként mindhárom modell így fog kinézni)
Samsung Galaxy Tab S8+ (hátulról egyébként mindhárom modell így fog kinézni) [+]

Mindhárom készülék Snapdragon 8 Gen 1-es szettet kap, alapesetben 8 GB rendszermemóriával és 128 GB bővíthető belső tárhellyel, az S8 és S8+ esetében opció lesz a 256 GB-os kiszerelés is, az Ultra legerősebb memóriakiosztása pedig 12 GB RAM-ot és 512 GB belső tárhelyet kínál. Az 5G, Wi-Fi 6 (ax) és Bluetooth 5.2 mellett adott lesz az ANT+ szabvány (fitnesz eszközökhöz), a navigációt pedig a GPS, a GLONASS, a Galileo és a BeiDou segíti.

Samsung Galaxy Tab S8
Samsung Galaxy Tab S8 [+]

A töltésteljesítményről egyelőre nem esett szó, de mindhárom eszköz Type-C 3.2 Gen 1 porton dolgozik, elérhető lesz a DeX és a vezetékmentes DeX asztali felület, a Dolby Atmos minősítésű sztereó hang négy hangszóróból érkezik, az ujjlenyomat-olvasók a kijelzőbe kerülnek, a hátlapon pedig mindhárom esetben két kamera lesz 13 és 6 megapixeles felbontással, utóbbi valószínűleg az ultraszéles szenzor.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés