Hirdetés

2,9 milliárd eurós támogatást kap az EU-s akkugyártás

42 vállalat részesül egy tucat uniós országban motivációt jelentő támogatásban, hogy komolyabban fektessen a megújuló energiaszektorba és az akkumulátorgyártásba.

Hirdetés

Kínai, illetve Ázsia egésze komoly részesedést vállal a világ akkumulátorgyártásából illetve nyersanyag feldolgozásából, és azért, hogy az EU az exponenciálisan növekedő akkuigény és a potenciálisan problémássá váló nyersanyagellátás oldaláról is felvegye a kesztyűt, és 2030-ra a világ akkumulátorkapacitásának 30%-át a szervezeten belül állítsák elő, 2,9 milliárd euró támogatást kész 42 vállalatnak biztosítani.

A project négy kategóriája
A project négy kategóriája (forrás: Electrek) [+]

A Bizottság Európai Akkumulátor Innovációs programja 9 milliárd eurós magánbefektetéssel számol 12 országban, és ehhez teszi hozzá a maga részét támogatásképpen, hogy a nyersanyagkitermelés, a feldolgozás, a cellagyártás és a fenntartható újrahasznosítás oldaláról is versenyképessé váljon az európai gazdasági-politikai egyesülés. Az Electrek által közölt támogatási ábrán olyan ismerős nevek lehetnek, mint a BMW, a Fiat Chrysler, a Varta vagy a Tesla, a cél pedig az EU karbonsemlegessége 2050-re.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés